Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. για την γυναικοκτονία: «Η κοπέλα δεν επιθυμούσε να καλέσουμε την Άμεση Δράση»

Οι εξηγήσεις της ΕΛΑΣ για το φρικτό έγκλημα που τελέστηκε έξω ακριβώς από το Αστυνομικό Τμήμα

Must Read

«Μουδιασμένο» παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις σχετικά με την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, με θύμα την 28χρονη κοπέλα, που έπεσε νεκρή έξω από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, έχοντας δεχτεί θανάσιμες μαχαιριές!

«Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ περιγράφει τι συνέβη», ήταν τα πρώτα λόγια της εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίας Δημογλίδου, η οποία έκανε σαφές πως έχει ξεκινήσει και διοικητική έρευνα «για να δούμε αν όντως έκαναν σωστά τις ενέργειες που έκαναν οι αστυνομικοί».

«Έχει βγει διευκρινιστική ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία που νομίζω περιγράφει αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη χθες, όσα μπορούμε να περιγράψουμε αναλυτικά γιατί κάποια από αυτά θα είναι αντικείμενο και της διοικητικής έρευνας που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή για να δούμε εάν όντως έκαναν σωστά τις ενέργειες οι αστυνομικοί, αλλά θα αποτελέσουν φαντάζομαι και αντικείμενο της έρευνας του εισαγγελέα που έχει ήδη στην κατοχή του όλο το προανακριτικό υλικό», ανέφερε η ίδια και συνέχισε:

«Η συγκεκριμένη κοπέλα όταν έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα δεν επιθυμούσε να υποβάλει έγκληση για κάποιο αδίκημα. Εξετάζεται ξανά λέω εάν οι ενέργειες των αστυνομικών έγιναν σωστά. Υπάρχουν καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, αλλά και αστυνομικών. Η κοπέλα εξέφρασε το φόβο ότι μπορεί ο πρώην σύντροφός της να την περιμένει έξω από το σπίτι της, επειδή αυτό είχε συμβεί τις προηγούμενες ημέρες και ζήτησε να την συνοδεύσει περιπολικό. Δεν είχα καταλάβει τόσο η ίδια, όσο και το πρόσωπο που την συνόδευε ότι την παρακολουθούσε. Υπέθεταν ότι βρίσκεται κοντά στο σπίτι της κοπέλας και γι’ αυτό ζητούσε να μεταφερθεί με περιπολικό. Προσπαθούσαν να πείσουν την κοπέλα να υποβάλει έγκληση».

«Η κοπέλα δεν επιθυμούσε να καλέσουμε την Άμεση Δράση»

Η εκπρόσωπος Τύπου υποστήριξε πως το μοιραίο βράδυ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να πείσουν την κοπέλα να υποβάλει έγκληση. «Με μια κλήση στην Άμεση Δράση, όπως και σε κάθε αστυνομικό τμήμα, το περιπολικό βρίσκεται σε λίγα λεπτά εκεί. Αυτό εξήγησαν και στην κοπέλα. Η έκφραση ‘δεν υπάρχει περιπολικό’ δεν υπάρχει για κανένα αστυνομικό τμήμα», τόνισε η κ. Δημογλίδου και κατέληξε λέγοντας:

«Το εάν το πλήρωμα του περιπολικού προέρχεται από το ΑΤ ή την Άμεση Δράση αυτό αφορά την Ελληνική Αστυνομία. Περιπολία υπήρχε κανονικά στην περιοχή. Η κοπέλα δεν επιθυμούσε να καλέσουμε την Άμεση Δράση, ζήτησε να αποχωρήσει και να καλέσει η ίδια, όπως και έπραξε. Υπάρχει η κλήση κανονικά που μιλά με την τηλεφωνήτρια και περιγράφει πού ακριβώς βρίσκεται όταν ξαφνικά δέχεται αιφνιδιαστική επίθεση από τον δράστη. Όσο έμεινε ανοικτή η γραμμή η κλήση καταγράφηκε».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This