Πάνω από 30° C καταγράφηκε σε 20 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Και ακόμα δεν έχει έρθει το καλοκαίρι...

Must Read

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα, τον φετινό Μάρτιο η μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα σχεδόν στο σύνολο της χώρας, σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Ο φετινός Μάρτιος χαρακτηρίστηκε από πολλές ημέρες με θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας και ήταν o πιο θερμός Μάρτιος από το 2010 στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελ/νησο και τα Νησιά του Αιγαίου (εκτός της Κρήτης). Στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται έως και 2.0 °C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα Νησιά του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης, καταγράφηκαν μικρότερες αποκλίσεις, +1.6 °C.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και τις πρώτες μέρες του Απριλίου, καθώς ξεπέρασε τους 31 °C η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα, με 20 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr να καταγράφουν θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 30 °C.

Επίσης, 300 μετεωρολογικοί σταθμοί σε σύνολο 512 σταθμών κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 25 °C. O αντίστοιχος αριθμός χθες ήταν 227.

H υψηλότερη τιμή θερμοκρασίας καταγράφηκε στα Χανιά και στο ‘Αργος και ήταν 31.6 °C.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This