Σφραγίστηκαν -προσωρινά- οι αυθαίρετοι όροφοι στο ξενοδοχείο «Coco-Mat» που κόβει τη θέα στην Ακρόπολη

Η αρχική απόφαση προέβλεπε τη σφράγιση ολόκληρου του ξενοδοχείου

Must Read

Στη σφράγιση των δύο τελευταίων ορόφων και του rooftop bar του ξενοδοχείου «Coco-Mat Athens BC», στην περιοχή Μακρυγιάννη, στο Κολωνάκι, προχώρησε -επιτέλους- το Υπουργείο Τουρισμού, σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, τον Αύγουστο του 2023 το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ είχε εκδώσει απόφαση για τη σφράγιση ολόκληρου του ξενοδοχείου, το οποίο είναι γνωστότερο για το σάλο που έχει προκαλέσει με το ύψος του, καθώς «κρύβει» την Ακρόποληη εταιρεία, όμως, προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο αποφάσισε την αναστολή της σφράγισης.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ενώπιον του οποίου διαβιβάστηκαν οι σχετικές υποθέσεις λόγω αρμοδιότητας, ανακάλεσε τις προσωρινές διαταγές που είχαν προηγουμένως εκδοθεί και είχαν αναστείλει κάθε ενέργεια, και διέταξε τελικώς τη σφράγιση του τμήματος του ξενοδοχείου, το οποίο είχε κηρυχθεί αυθαίρετο. Δηλαδή του τμήματος που υπερβαίνει τα 24 μέτρα ύψος.

Την Πέμπτη 21/03/2024 οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού επιχείρησαν τη μερική σφράγιση του ξενοδοχείου, η οποία όμως δεν κατέστη δυνατή, διότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είχε εκκενωθεί, παρά την προηγούμενη έγκαιρη σχετική ειδοποίηση προς τον υπεύθυνο της επιχείρησης.

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Αττικής απευθύνθηκε, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειές του. Κατόπιν της παρέμβασης αυτής, η εταιρεία ενημέρωσε τις υπηρεσίες του Υπουργείου ότι προέβη στις 27/03/2024 στην εκκένωση του υπό σφράγιση τμήματος του ξενοδοχείου. Ως εκ τούτου, στις 29 του μήνα η ΠΥΤ Αττικής σφράγισε το επίμαχο τμήμα του τουριστικού καταλύματος.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η σφράγιση θα ισχύσει μέχρι να εκδοθούν -στα μέσα Απριλίου- οι αποφάσεις για τις αιτήσεις αναστολής, οι οποίες εκδικάστηκαν στο Εφετείο στα μέσα Μαρτίου. Αν η απόφαση του Εφετείου είναι ίδια με την προηγούμενη, τότε το αυθαίρετο τμήμα του ξενοδοχείου θα παραμείνει σφραγισμένο μέχρι να αποφανθεί οριστικά το δικαστήριο επί της προσφυγής της εταιρείας.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από… οκτώ μήνες πριν:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΕΔΏ ΠΆΕΙ ΚΟΥΤΊ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ#ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙΓΩΝΤΑΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ#ΔΕΝ ΚΟΙΤΆΝΕ ΠΟΥ ΌΛΗ Η ΑΘΉΝΑ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΧΑΟΣ!!!

    • Δηλαδή όλα τα άλλα ξενοδοχεία και κτίρια γύρω από την Ακρόπολη ανήκουν σε ηλιθίους, που αντίθετα από το συμφέρον τους ,τηρούσαν τον νόμο του ύψους, προκειμένου να φαίνεται από παντού η Ακρόπολη,και μόνο αυτή η εταιρεία ήταν έξυπνη που παρέβη τον νόμο καθαρά για προσπορισμό κέρδους; Ε τότε ας καταργηθεί ο νόμος και ας αρχίσουν να χτίζονται ουρανοξύστες γύρω από το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μνημείο της Ελλάδας και ας την κρύψουν εντελώς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This