Η Διδασκάλου «έκαψε» τον Κωστόπουλο

Η ηθοποιός κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο σκηνοθέτης του «Σασμού» επιχείρησε να τη βιάσει στο καμαρίνι της το 2005!

Must Read

Βόμβα «μεγατόνων» έσκασε χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου δικάζεται ο πρώην σκηνοθέτης της «Σασμού» Κώστας Κωστόπουλος για το αδίκημα του βιασμού της ηθοποιού Ελενας Αθανασοπούλου, το 2010. Η Κατερίνα Διδασκάλου κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη και αποκάλυψε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης είχε επιχειρήσει να τη βιάσει το 2005 μέσα στο καμαρίνι της, ενώ έκαναν τα γυρίσματα τα σειράς «Ερωτας».

«Ημουν στο καμαρίνι μου και άλλαζα, φορούσα το εσώρουχό μου, μπήκε μέσα και μου είπε “με καυ@@@@@ς”. Αρχισε να αυνανίζεται μπροστά μου και επιχείρησε διείσδυση» είπε η γνωστή ηθοποιός, περιγράφοντας με ψυχραιμία στο δικαστήριο τη δική της δυσάρεστη, όπως είπε, εμπειρία από τον κατηγορούμενο. «Ο τελευταίος άνθρωπος που περίμενα να μπει στο καμαρίνι μου ήταν ο σκηνοθέτης, η θέση του ήταν στο κοντρόλ. Τον απώθησα και εκείνος προσπάθησε να διεισδύσει. Εκείνη τη στιγμή παραλύεις, δεν το πιστεύεις ότι το ζεις. Δεν είναι εύκολο να μιλήσεις για αυτό, αισθάνεσαι ντροπή, αρχίζεις να αναρωτιέσαι μήπως εσύ φταις σε κάτι» κατέθεσε η γνωστή ηθοποιός, για να δεχτεί στη συνέχεια «βροχή» ερωτήσεων από την έδρα.

Πρόεδρος: Κάνατε καταγγελία για αυτό περιστατικό;

Διδασκάλου: Απευθύνθηκα στο ΣΕΗ και τους είπα ότι αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας. Ανέφερα ότι τέτοιου είδους άνθρωποι πρέπει να εκλείψουν από τον χώρο. Είναι ντροπή για τα νέα παιδιά που πάνε να κάνουν τη δουλειά τους να τραβάνε αυτά που τραβάνε. Ακόμη και σήμερα έρχονται σε εμένα με τη νοοτροπία ότι πρέπει να περάσεις από ένα κρεβάτι για να κάνεις καριέρα, τους λέω ότι δεν είναι έτσι…

Πρόεδρος: Γιατί δεν τον καταγγείλατε;

Διδασκάλου: Τότε είχα τα δύο από τα τρία μου παιδιά μικρά, το άλλο στην εφηβεία. Ημουν με τον σύντροφό μου και ήμασταν πολύ καλά. Ξέρετε, καμιά φορά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο νιώθεις για λάθος λόγους ένοχος ο ίδιος. Ναι, τότε δεν το είπα. Το ανέφερε αργότερα στο ΣΕΗ και η κυρία Αθανασοπούλου βρήκε την καταγγελία μου και με κάλεσε ζητώντας μου να καταθέσω εδώ στη δίκη.

«Κόλαφος», όμως, ήταν η κατάθεση που είχε δώσει νωρίτερα στο ακροατήριο και η Μαρκέλλα Γιαννάτου. Η ηθοποιός κατήγγειλε τον Κ. Κωστόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση, λέγοντας πως ενώ συμμετείχε -όπως και η κυρία Διδασκάλου- στη σειρά «Ερωτας», ο κατηγορούμενος της έπιασε τα οπίσθια. «Ημουν πολύ μικρή. Είχε έντονο σεξιστικό χαρακτήρα και σ’ ένα γύρισμα έπρεπε να μετακινηθώ. Τότε ο κατηγορούμενος αντί νου μου το ζητήσει, μου έπιασε τα οπίσθια» είπε στη δική της κατάθεση η κυρία Γιαννάτου.

Πρόεδρος: Ηταν απλό σπρώξιμο ή κατέτεινε και στη δική του σεξουαλική διέγερση;

Μάρτυρας: Ηταν ξεκάθαρα σεξουαλικό. Γυναίκα είμαι, καταλαβαίνω. Αντέδρασα και του φώναξα. Μου απάντησε «πώς κάνεις έτσι; Ενα πατρικό χάδι ήταν». Εχω μια πολύ καλή σχέση με τον πατέρα μου, αλλά δεν μου έπιασε ποτέ τα οπίσθια.

Εισαγγελέας: Οποίος θωπεύει είναι εν δυνάμει βιαστής;

Μάρτυρας: Δεν είπα αυτό, μίλησα για θωπεία. Εγώ, πάντως, ένιωσα σαν βιασμένη. Οταν άκουσα για την καταγγελία της κυρίας Αθανασοπούλου ένιωσα ηθική υποχρέωση να καταθέσω.

Πρόεδρος: Ξέρετε και για άλλες ηθοποιούς;

Μάρτυρας: Εχω ακούσει για την κυρία Διδασκάλου και δύο ακόμη συναδέλφους. Εχω ακούσει ότι αυτό είναι το στιλ του. Οτι ήταν πιο απότομος και βίαιος. Δεν μου έχει ξανασυμβεί με άλλον σκηνοθέτη.

Τζομπανάκη: «Είναι άψογος συνεργάτης και καλός άνθρωπος»

Μια εντελώς αντίθετη εικόνα έδωσαν, όμως, για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη η Μαρία Τζομπανάκη και η τραγουδίστρια Ιρένε Τροστ. «Εμαθα για την καταγγελία της κυρίας Αθανασοπούλου από τον ίδιο τον κ. Κωστόπουλο. Ηταν κατάπληκτος, γιατί δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, είναι πολύ σοβαρή κατηγορία κι έγινε εν μέσω γυρισμάτων» είπε στην κατάθεσή της η κυρία Τζομπανάκη, σημειώνοντας πως ο κατηγορούμενος, τον οποίο γνωρίζει εδώ και 25 χρόνια, «δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα σαν άντρας». Ωστόσο, η ηθοποιός ξεκαθάρισε λίγο αργότερα στο δικαστήριο: «Δεν θέλω να μιλήσω εναντίον μιας γυναίκας που δεν γνωρίζω. Δεν ανακατεύομαι στη ζωή των άλλων. Εγώ ήρθα να μιλήσω μόνο για τον Κωστόπουλο».

Πρόεδρος: Τι κίνητρο υπάρχει να καταγγείλει μια κοπέλα έναν άνθρωπο έτσι;

Τζομπανάκη: Θα σας πω για εμένα – και υπήρξα και νέα και όμορφη και περιζήτητη. Εγώ δεν είχα ποτέ στη ζωή μου κάτι τέτοιο. Σέβομαι τις κυρίες, αλλά σέβομαι κι αυτόν τον άνθρωπο.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Αν σας έλεγα για τις περιπέτειες του κ. Κωστόπουλου;

Τζομπανάκη: Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει κουμάντο στο κρεβάτι του.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Αυτή είναι η ηθική σας προσέγγιση στη ζωή…

Τζομπανάκη: Το ποια είμαι και το ποια είναι η κοινωνική μου ταυτότητα φαίνεται από το παιδί μου. Εμείς στην Κρήτη λέμε «στο αδύναμο άλογο κολλάνε οι αλογόμυγες».

Στήριξη, όμως, στον κατηγορούμενο παρείχε και η κυρία Τροστ στην κατάθεσή της: «Σαν γυναίκα θα μιλήσω. Οταν κάποιος σε έχει βιάσει είναι οξύμωρο να βγαίνεις μετά με τον βιαστή σου» ανέφερε η μάρτυρας όταν κλήθηκε από την έδρα να σχολιάσει φωτογραφίες που δείχνουν την καταγγέλλουσα και τον σκηνοθέτη σε χαλαρή διάθεση στο Villa Mercedes.

Πάντως, η δίκη άρχισε χθες σε υψηλούς τόνους, καθώς η φίλη της καταγγέλλουσας και μοντέλο Χρύσα Δρακάκη κατέθεσε στο δικαστήριο, «κόντρα» στα όσα είχε υποστηρίξει η Ελενα Αθανασοπούλου, ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό βιασμού, καθώς, όπως είπε, εκείνο το διάστημα δεν έκαναν καν παρέα. Μάλιστα, ο πρόεδρος κάλεσε την καταγγέλλουσα σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τη μάρτυρα.

Αθανασοπούλου: Γιατί τέτοια συμπεριφορά, Χρύσα; Επειδή άλλαξες παρέες κι έκανες παρέα με μοντέλα;

Η δίκη θα συνεχιστεί τον ερχόμενο Μάιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This