Δικαιολογίες Μαρινάκη για το ατόπημα της Ντόρας

Ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα παραµένει συνεπής στη σταθερή θέση της

Must Read

Καθυστερηµένες απαντήσεις επιχείρησε να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το επεισόδιο σχετικά µε το Κόσοβο, το οποίο έχει προκαλέσει την οργή της Σερβίας, κινδυνεύοντας να καταστρέψει τους διαχρονικούς δεσµούς µας µε τη χώρα.

Εφημερίδα «δημοκρατία»

Την περασµένη εβδοµάδα η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν η εισηγήτρια για την ένταξη του Κοσόβου στο Συµβούλιο της Ευρώπης, βεβαίως µε τη σύµφωνη γνώµη της κυβέρνησης, µε τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς να αντιδρά εντόνως, καταγγέλλοντας πως η «γαλάζια» βουλευτής άλλαξε τους όρους στην εισήγησή της έπειτα από ένα τηλεφώνηµα που δέχτηκε, το οποίο είχε ως αποτέλεσµα να παραιτηθεί από τον όρο η Πρίστινα να εφαρµόσει πρώτα την «Ενωση Σερβικών ∆ήµων» (ZSO). «Ξαφνικά µετάνιωσε που ήταν πολύ σταθερή και δυνατή. Μετά θυµήθηκε ότι το ZSO δεν είναι σηµαντικό. Και µετά θυµήθηκε ότι ούτε η απαλλοτρίωση ήταν σηµαντική. Ξέρω πολύ καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας και να συµπεριφέρεστε έτσι. Ντροπή σας! Μόνο κάποιοι στη ραχοκοκαλιά της διεθνούς σκηνής δεν έχουν τίποτε» τόνισε πριν από λίγες ηµέρες ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα παραµένει συνεπής στη σταθερή θέση της απέναντι στη Σερβία και στο Κόσοβο και πως, στο πλαίσιο της συγκεκριµένης έκθεσης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Συµβουλίου της Ευρώπης, εξασφαλίστηκε η επιστροφή της περιουσίας της σερβικής µονής του 13ου αιώνα Βίσοκι Ντέτσανι ύστερα από 12 χρόνια επίµονης προσπάθειας και σε συµµόρφωση µε δικαστικές αποφάσεις.

«Καµία έκθεση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συµβουλίου της Ευρώπης δεν µπορεί να συνιστά άµεση ή έµµεση αναγνώριση του Κοσόβου. Στο πλαίσιο του Συµβουλίου της Ευρώπης, αποφάσεις για την ένταξη χωρών λαµβάνονται µε την προβλεπόµενη διαδικασία από το Συµβούλιο Υπουργών» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την καθιερωµένη ενηµέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ σχολίασε πως Σερβία και Κόσοβο θα πρέπει να επιλύουν τις διαφορές τους µέσω του διαλόγου και να σέβονται όλες τις δεσµεύσεις που έχουν αναλάβει µέσω των συµφωνιών του διαλόγου Βελιγραδίου – Πρίστινας από το 2011 µέχρι σήµερα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This