Απογευματινά χειρουργεία: Πρώτο το νοσοκομείο Λάρισας με 19 επεμβάσεις – Οι δύο ήταν ανοιχτής καρδιάς

Όλα αυτά την στιγμή που οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ «φωνάζουν» για τις τραγικές ελλείψεις

Must Read

Μπορεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας να βρίσκεται υπό κατάρρευση και οι εργαζόμενοι να κάνουν λόγο για τραγική υποστελέχωση και πρωτοφανείς ελλείψεις, όμως τα απογευματινά χειρουργεία αποτελούν πλέον καθημερινότητα για τα δημόσια νοσοκομεία, προκαλώντας αντιδράσεις.

«Πρωταθλητής» αναδεικνύεται σε όλη την Ελλάδα, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αφού μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις έχουν πραγματοποιηθεί 19 επεμβάσεις. Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί, ακόμη δέκα χειρουργεία μέτριας, μεσαίας και πολύ μεγάλης βαρύτητας. Ο Διοικητής του ΠΓΝ Λάρισας, Δημήτρης Κατσικονούρης ανέφερε πως δύο από τα χειρουργεία αυτά, ήταν επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς.

«Έγιναν δύο χειρουργεία ανοιχτής καρδιάς για πρώτη φορά το απόγευμα και ο κόσμος μας ευχαριστεί που μπορεί με 2.000 ευρώ να κάνει τριπλό bypass, ενώ στο ιδιωτικό θα το έκανε με 6.000 και 7.000 ευρώ», τόνισε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση επτά νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ, που έγινε στη Λάρισα.

«Το νοσοκομείο αυτό συνεχίζει να εργάζεται σε ολοήμερη βάση και να εξυπηρετεί όλο και περισσότερο κόσμο»

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της προσπάθειας διεύρυνσης των απογευματινών χειρουργείων, διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής, Δημήτρης Ζαχαρούλης, επεσήμανε πως το μέτρο έδωσε διέξοδο στους χειρουργούς. «Χειρουργούμε περισσότερο κόσμο που μέχρι τώρα στοιβαζόταν στις λίστες. Αυτό λοιπόν το μέτρο ήταν μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, η οποία μας βοηθά να εξυπηρετούμε πολύ περισσότερο κόσμο, που πλέον έχει μια ακόμη επιλογή», τόνισε και συνέχισε:

«Το σύστημα Υγείας πολλών ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Βρετανίας, της Γερμανίας και του Βελγίου προβλέπει την απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων, αλλά κάτι τέτοιο στο δικό μας ΕΣΥ δεν ήταν εφικτό. Μετά τις 3.00 το μεσημέρι στο ΕΣΥ όλα “νέκρωναν” μέχρι σήμερα. Είναι σαν να έχεις μια μεγάλη βιομηχανία, η οποία μετά τις 3.00 να κατεβάζει ρολά. Τώρα δεν συμβαίνει αυτό. Το νοσοκομείο αυτό συνεχίζει να εργάζεται σε ολοήμερη βάση και να εξυπηρετεί όλο και περισσότερο κόσμο. Ήταν μια μεταρρύθμιση της κοινής λογικής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This