Τι ψάχνουν τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στο οικόπεδο που μεταφέρθηκε το χώμα από το έγκλημα στα Τέμπη

Must Read

Ξεκίνησαν οι έρευνες στο οικόπεδο ιδιώτη όπου μεταφέρθηκε παράνομα το χώμα από το σημείο σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, μετά το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας.

Τρεις ειδικοί εκπαιδευμένοι σκύλοι ψάχνουν σήμερα δείγματα DNA στα 300 κυβικά χώματος, 13 μήνες μετά το έγκλημα και το μπάζωμα που πραγματοποιήθηκε προτού καλά καλά ερευνηθεί ο τρόπος του δυστύχημα τος, σε μια απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών.

Όπως αναφέρει το thesstoday, τα βέλγικα μαλινουά Έκο, Μόλλυ και Κόρντα, τα οποία μπορούν να εντοπίσουν γενετικό υλικό ακόμα μετά από 13 έτη, έφτασαν το πρωί της Δευτέρας στο οικόπεδο που πλέον φυλάσσεται, μαζί με τα μέλη της Anubis Coldcase K9 Team.

Φωτογραφία: Onlarissa

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι που είχαν εντοπίσει ανθρώπινα υπολείμματα και στον χώρο όπου είχαν μεταφερθεί τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας στο Κουλούρι, θα αναζητήσουν εκ νέου σημαντικά στοιχεία που θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση, την ώρα που οι συγγενείς των 57 αδικοχαμένων επιβατών ζητούν απαντήσεις.

Φωτογραφία: Onlarissa

Μιλώντας στο Thesstoday.gr η εκπρόσωπος Τύπου της Αnubis K-9 Αγγελική Διακομανώλη διέψευσε τον ισχυρισμό ότι δεν μπορούν να εντοπιστούν στοιχεία επειδή έχουν περάσει μήνες.

Φωτογραφία: Onlarissa

«Τα σκυλιά είναι ειδικά εκπαιδευμένα και μπορούν να βρουν ανθρώπινα υπολείμματα, ανθρώπινο υλικό και προσωπικά αντικείμενα εφόσον περικλείονται από ανθρώπινο υλικό, ακόμη και μετά από 13 χρόνια. Το ότι πέρασαν 13 μήνες, δε σημαίνει ότι δε θα βρεθούν υπολείμματα. Εφόσον είναι εκεί θα βρεθούν. Επειδή όμως τα δείγματα έχουν υποστεί κακοποίηση από φυσικούς παράγοντες, το εργαστήριο μπορεί να μην καταφέρει να τα ταυτοποιήσει. Τη στιγμή που υπάρχουν οικογένειες που ψάχνουν να βρουν τους ανθρώπους τους, και ενώ υπάρχει αγνοούμενο άτομο (σ.σ η Εριέττα Μόλχο) θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι το λένε αυτό. Εδώ βρέθηκαν στοιχεία μετά από ένα χρόνο (τον Νοέμβριο), επομένως πώς θα αδυνατούμε να βρούμε μετά από 13 μήνες;» δήλωσε η ίδια.

Φωτογραφία: Onlarissa

Μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου της Αnubis K-9 τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο έγιναν έρευνες στο σημείο από βαρέα οχήματα είναι αντίθετος με το διεθνές πρωτόκολλο, καθώς μπορεί να κατέστρεψαν σημαντικά στοιχεία: «Το υλικό που έχουμε δει από ειδησεογραφικά δίκτυα, με φορτηγά να προσεγγίζουν και να σκάβουν στο σημείο, δεν περιγράφεται σε κανένα πρωτόκολλο διενέργειας τέτοιων επιχειρήσεων. Τα μηχανήματα που πάτησαν σε αδρανή υλικά που κρύβουν οστά και άλλα στοιχεία, ενδεχομένως τα θρυμμάτισαν, καταστρέφοντας τη μοναδική πιθανότητα να βρεθεί ό,τι υπάρχει σε αυτό το χώμα και επηρεάζοντας αρνητικά τα δείγματα» σημείωσε η ίδια.




Υπενθυμίζεται ότι ο ειδικός εφέτης ανακριτής κ. Μπακαίμης παρήγγειλε νέα πραγματογνωμοσύνη στο χωράφι, όπου μεταφέρθηκε το χώμα από το σημείο του δυστυχήματος, προκειμένου να ερευνηθεί, εάν περιέχει υπολείμματα των σορών ή ουσίες που σχετίζονται με τη φονική έκρηξη.  Παράλληλα ο εφέτης – ανακριτής  αναμένεται να ενημερώσει τις οικογένειες των θυμάτων, για να διορίσουν από την πλευρά τους – όσοι επιθυμούν –  τεχνικούς συμβούλους ως δικούς τους πραγματογνώμονες.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This