Ανατριχιαστικές διαπιστώσεις στα νεκροταφεία – Τι συμβαίνει με τους νεκρούς από Covid-19

Οι νεκροί που ενταφιάστηκαν με τα πρωτόκολλα για την πανδημία δεν έχουν λιώσει - Αναστάτωση στα κοιμητήρια

Must Read

Αναστάτωση επικρατεί στα νεκροταφεία της χώρας, τρία χρόνια μετά από την πανδημία του κορωνοϊού εξαιτίας της οποίας επιβλήθηκαν νέα πρωτόκολλα στον τρόπο ταφής των νεκρών που «έφυγαν» χτυπημένοι από τον Covid-19.

Εκτός από το ότι απαγορεύτηκε στους συγγενείς να παραβρεθούν στην κηδεία των αγαπημένων τους προσώπων, οι νεκροί ενταφιάστηκαν μέσα σε μεταλλικά φέρετρα που τυλίχθηκαν με νάιλον και αντισηπτικά, γεγονός που όπως διαπιστώνεται πλέον, εμποδίζει τη διαδικασία αποσύνθεσης.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμαστικές εκταφές, κατά τις οποίες διαπιστώνεται ότι οι νεκροί δεν έχουν λιώσει, καθώς τα πρωτόκολλα ταφής προέβλεπαν ενταφιασμό για δέκα χρόνια. Μάλιστα, στο νεκροταφείο της Λάρισας, οι υπάλληλοι αντίκρισαν μουμιοποιημένους ανθρώπους!

Πλέον, δημιουργείται έντονο πρόβλημα κορεσμού στα ήδη επιβαρυμένα νεκροταφεία, αφού θεωρείται αδύνατο να γίνουν τόσο σύντομα εκταφές στους νεκρούς από κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του neakriti.gr, ο  Δήμος Ηρακλείου δίνει τώρα δωρεάν παράταση για δύο έτη στους 180 νεκρούς από Covid, καθώς εκτιμάται ότι τα σώματα παραμένουν άσηπτα.

Μιλώντας στο τοπικό μέσο, ο  αντιδήμαρχος Γιώργος Αγριμανάκης, ανέφερε ότι ο κανονισμός αλλάζει στο κοιμητήριο αφού οι υπολογισμοί των υπευθύνων για τους ενταφιασμούς που πραγματοποιήθηκαν από το 2020 έως το 2023, έπεσαν έξω… Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια δοκιμαστική εκταφή, ωστόσο όλα δείχνουν ότι το χρονικό περιθώριο ενταφιασμού δεν επαρκεί για την διαδικασία της αποσύνθεσης.

Τώρα που η πανδημία έχει τελειώσει και τα πρωτόκολλα άλλαξαν, δημιουργείται έντονο πρόβλημα στα κοιμητήρια τα οποία πραγματοποίησαν ενταφιασμούς που σύμφωνα με τις τότε οδηγίες του υπουργείου προβλεπόταν να είναι δεκαετείς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά τις ανατριχιαστικές εικόνες στη Λάρισα, το Τμήμα Δημοτικών Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου με έγγραφό του ζήτησε από τη Δημοτική Επιτροπή τη δωρεάν παράταση της ανακομιδής των νεκρών από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, προτείνεται: «Η τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων, όπως έχει ρυθμιστεί με την 514/2003 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία τροποποιήθηκε και είναι σε ισχύ με την 721/2018 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ως ακολούθως:

Α) Προστίθενται στην 721/2018 ΑΔΣ στο άρθρο 6ο οι παράγραφοι 4 και 5 ως ακολούθως: 4. Για θανόντες από αίτιο COVID-19, διετή δωρεάν παράταση ανακομιδής, μετά την ολοκλήρωση της τριετούς ταφής για όσους ενταφιάστηκαν από το 2020 έως το 2023 σε τάφους τριετούς χρήσεως στα ρυμοτομικά τετράγωνα 20 και 24 του Κοιμητηρίου Αναστάσεως του Κυρίου.

5. Ορίζεται ότι στους τάφους από Νο1 μέχρι και Νο11 των διαδρόμων Α και Β του ρυμοτομικού τετραγώνου 20 του Κοιμητηρίου Αναστάσεως του Κυρίου θα ενταφιάζονται αποκλειστικά και μόνο όσοι έχουν αποβιώσει από λοιμώδη νοσήματα (άρθρο 3 Π.Δ. 210/1975).

Β) Απαλείφεται από το άρθρο 6 παράγραφος 3 ο χαρακτηρισμός του ρυμοτομικού τετραγώνου 24 ως COVID-19, καθώς και η περ. β’ που χαρακτηρίζει το ρυμοτομικό τετράγωνο 20 ως COVID-19, αφού λόγω της ύφεσης της πανδημίας δε συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους είχαν χαρακτηριστεί ως χώροι ταφής από COVID-19 με τις Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου 12/2022 = και 81/2020 = αντίστοιχα, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις αυξημένες ανάγκες του κοιμητηρίου».

Φωτογραφία: Αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This