«Ράγισαν» και οι πέτρες στην κηδεία της 17χρονης Μαρίας – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας και ο αγώνας για ζωή

Στα λευκά οι συμμαθητές της!

Must Read

Σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκαν χθες, στην κηδεία της 17χρονης Μαρίας  από τη Μυτιλήνη, που «έσβησε» την Τρίτη. Πρόκειται για ένα κορίτσι, χτυπημένο από τη μοίρα, που έδινε σκληρό αγώνα για ζωή, όμως μία βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, έμελλε να αποδειχθεί το πιο δύσκολο εμπόδιο.

Σε βουβό κλίμα και με αβάσταχτο πένθος  το μεσημέρι της Τετάρτης, στο τελευταίο αντίο, στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Βαρειά Μυτιλήνης φίλοι και συγγενείς της, εμφανίστηκαν με λευκά ρούχα, όπως είχε ζητήσει η μητέρα της.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Η ιστορία της άτυχης 17χρονης είχε γραφτεί από νωρίς με μελανά χρώματα. Ήταν μόλις έξι μηνών όταν χτυπήθηκε από μιας μορφής λευχαιμία αρκετά επιθετική, ώστε οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων, που νοσηλεύτηκε στην Αθήνα, να μην αφήσουν και πολλά περιθώρια ελπίδας στους γονείς της.

Υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών καθώς βρέθηκε συμβατό μόσχευμα και η περίπτωσή της που προβλήθηκε τότε από τα αθηναϊκά κανάλια συγκίνησε το πανελλήνιο.  Από τους 2 – 3 μήνες ζωής που έδιναν οι γιατροί, το παιδί κατάφερε να νικήσει την νόσο, έστω και με βαρύ τίμημα. Λόγω επιπλοκών μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών οι γιατροί του Παίδων αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε βαριές θεραπείας κορτιζόνης για να κρατήσουν το ανοσοποιητικό της σύστημα σε χαμηλούς ρυθμούς. Λόγω αυτών των θεραπειών υπέστη οστεοπόρωση, καθώς και νευρολογικά προβλήματα τα οποία επηρέασαν καθοριστικά την κινητική του ικανότητα, με συνέπεια να βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Παρά το χειρουργείο η Μαρία δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και τελικά το μοιραίο επήλθε χθες στο Βοστάνειο λόγω επιπλοκών από λοίμωξη του αναπνευστικού, βυθίζοντας στην θλίψη όχι μόνο την οικογένειά της, αλλά και ολόκληρο το νησί.
Δείτε επίσης: Τραγωδία στην Μυτιλήνη: «Έσβησε» 17χρονη από καρδιακή ανακοπή – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This