«Επιδημία» (και) τα εργατικά δυστυχήματα: 12 εργάτες νεκροί μέσα σε 23 ημέρες!

Από την αρχή του 2024 έχουν σκοτωθεί συνολικά 31 εργάτες

Must Read

Συγκλονιστικά, αν μη τι άλλο, είναι τα στοιχεία φέρνει στο φως έρευνα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ) για τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας, που, ουσιαστικά, αποτελούν, ένα (ακόμη) έγκλημα δίχως τιμωρία.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, την οποία η ΟΣΕΤΕΕ δημοσίευσε σε σημερινή ανακοίνωσή της, τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας λαμβάνουν δραματικές διαστάσεις, κάτι που πιστοποιεί και το γεγονός ότι μόνο τις τελευταίες 23 ημέρες 12 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ από την αρχή του 2024 έχουν σκοτωθεί συνολικά 31 εργάτες.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία «δεν λαμβάνονται ιδιαίτερα μέτρα, ούτε αναπτύσσεται ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για την αντιμετώπιση της κατάστασης». Η ανακοίνωση της ΟΣΕΤΕΕ έχει ως εξής:

«Συγκλονίζει το δράμα των εργατικών δυστυχημάτων στη χώρα. 12 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε 23 ημέρες. Αμείωτο παραμένει το δράμα στους εργασιακούς χώρους στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έγκυρη, διαρκή επιστημονική έρευνα της ΟΣΕΤΕΕ, καθώς μόνο το διάστημα των τελευταίων 23 ημερών, από τις 20 Μαρτίου έως σήμερα 12 Απριλίου, 12 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στους χώρους εργασίας, φτάνοντας τους 31 νεκρούς από την αρχή της χρονιάς για το 2024, με 60 σοβαρά τραυματίες. 

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στα οικοδομικά έργα. Ιδιαίτερα υψηλός αριθμός για άλλη μία χρονιά, καθώς αποδεικνύεται ότι κάθε επόμενο τετράμηνο εντός του έτους, δίνει πολλά περισσότερα θανατηφόρα περιστατικά, από το προηγούμενο. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη δίχως όμως να λαμβάνονται ιδιαίτερα μέτρα και δίχως να αναπτύσσεται ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για την αντιμετώπισή της. Αντιθέτως το βάρος πέφτει στην αμφισβήτηση των γεγονότων και στο ευπρεπισμό της πραγματικότητας. Εντός της ερχόμενης εβδομάδος θα επανέλθουμε με πλαίσιο δράσεων».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This