Οργή στη Νίσυρο! Πατέρας κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του και βρέθηκε με χειροπέδες

Must Read

Αναβρασμός επικρατεί στο νησί της Νισύρου, με τους κατοίκους να προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις τραγικές εξελίξεις σε βάρος μιας αδύναμης οικογένειας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα 10χρονο παιδί έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από άτομο που φέρεται να έχει ισχυρές διασυνδέσεις στο νησί και όχι μόνο.

Ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε το περιστατικό στο ΑΤ της Κω και την ώρα που επέστρεφε στη Νίσυρο, συνελήφθη καθώς δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα. Η συγκεκριμένη οικογένεια βιοπαλαιστών φέρεται ότι ζει αρκετά χρόνια στο νησί, ωστόσο η σύλληψή του από τους αστυνομικούς έγινε λίγη ώρα αφότου ο ίδιος έκανε την καταγγελία για την σεξουαλική κακοποίηση του 10χρονου παιδιού του. Την ίδια στιγμή, ο φερόμενος δράστης φέρεται να έχει ήδη φύγει από το νησί, ενώ ο πατέρας κινδυνεύει να απελαθεί. Ωστόσο, η πλειοψηφία των κατοίκων βρίσκεται στο πλευρό του, προχωρώντας μάλιστα σε διαμαρτυρία έξω από το ΑΤ της Νισύρου.

Πολίτες της Νισύρου μάλιστα, γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο άνθρωπος που καταγγέλλεται έγινε «παράγοντας» με το που ήρθε στο νησί και ότι «έχει πλάτες». 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κάτοικοι της Νισύρου αναφέρουν ότι χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση, εκφράζοντας την οργή και την ανησυχία τους.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ο (…) κάτοικος του νησιού μας, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Μάλιστα, μάθαμε ότι κινδυνεύει με άμεση απέλαση».

Μάλιστα χαρακτηρίζουν τη σύλληψη του πατέρα ως «εκδικητική και καταχρηστική», την ώρα μάλιστα που όπως καταγγέλλουν, ο φερόμενος δράστης πρόλαβε να φύγει ανενόχλητος από το νησί.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφουν οι κάτοικοι:

«Σήμερα, 16 Απριλίου 2024, έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου συγκεντρωθήκαμε ανήσυχοι κι εξοργισμένοι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Συγκεκριμένα ο (…) κάτοικος του νησιού μας, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Μάλιστα, μάθαμε ότι κινδυνεύει με άμεση απέλαση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόλυτη προστασία κάθε μητέρας /πατέρα που ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ να απευθυνθεί στις αρχές προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του/της, τα παιδιά όλων μας!

Για το νησί και την κοινωνία μας είναι ένα ζήτημα ηθικής αρχής και όχι νομικής τάξης. Ζητάμε ο πατέρας που προέβη στην καταγγελία να δεχτεί προστασία καθώς αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνία μας, που μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους /ες να μιλήσουν.

Σας καλούμε να αναλογιστείτε τις τρομερές συνέπειες που έχει ήδη η κράτηση του πατέρα στον ψυχισμό του ανήλικου παιδιού του και το άγχος που επικρέμεται στην οικογένεια με την ενδεχόμενη απέλασή του.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη δίωξη εκδικητική και καταχρηστική. Η διεύθυνση του στο νησί μας είναι γνωστή, έχει οικογένεια και δεν θα φύγει ανενόχλητος όπως έκανε ο φερόμενος ως θύτης.

Ζητάμε δικαιοσύνη και την άμεση επιστροφή του πατέρα κοντά στην οικογένειά του, που δοκιμάζεται».

Φωτογραφίες: Facebook Δημήτριος Χασαπλαδάκης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This