Tηλεφωνικές απάτες σε βάρος καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας!

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Must Read

Την αυξημένη προσοχή των καταναλωτών που δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις για την προώθηση προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας εφιστά η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, τονίζοντας ότι δέχεται καταγγελίες πολιτών για τηλεφωνικές απάτες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, επιτήδειοι επικοινωνούν τηλεφωνικά με πολίτες, εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Αρχής Ενέργειας, της ΡΑΕ, προκειμένου να ενημερώσουν για τα νέα τιμολόγια και να συνδράμουν στην επιλογή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας. Οι επιτήδειοι ζητούν από τους καταναλωτές στοιχεία που σχετίζονται με τους λογαριασμούς τους και τα συμβόλαιά τους, προτρέποντάς τους να τους τα στείλουν είτε μέσω εφαρμογών (Viber) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όπως επισημαίνει η ΡΑΑΕΥ, ουδείς υπάλληλός της έχει επικοινωνήσει και δεν θα επικοινωνήσει με καταναλωτές για θέματα που αφορούν την επιλογή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Εξηγεί ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα να επικοινωνεί μαζί τους, αλλά και ουδεμία αρμοδιότητα να υποδείξει ή να προτείνει τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This