Η Καλαμπάκα υποδέχθηκε σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – Πλήθος κόσμου στην τελετή υποδοχής

Must Read

Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχτηκε σήμερα η Καλαμπάκα, με μια λαμπρή τελετή και πλήθος κόσμου, στο πλαίσιο της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στη συμβολή των οδών Πίνδου και Τρικάλων και κατέληξε στην πλατεία Δημαρχείου, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής. Τη φλόγα μετέφεραν οι λαμπαδηδρόμοι Βασίλειος Σακκάς, Σπυρίδων Λιακόπουλος, Μίνα Καλκάνη ενώ το βωμό άναψε ο ολυμπιονίκης, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Ευθύμης Ρεντζιάς. Στη συνέχεια με τη Φλόγα αναμμένη, ακολούθησαν οι ομιλίες εκ μέρους της δημοτικής Αρχής, της Ολυμπιακής Επιτροπής και της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, καλωσόρισε τους επισήμους και τη Φλόγα στον δήμο Μετεώρων. «Η παρουσία σας εδώ σήμερα, μας γεμίζει υπερηφάνεια, καθώς γινόμαστε κοινωνοί και πρεσβευτές των συμβολισμών που φέρουν από την αρχαιότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες: την ειρήνη, την εκεχειρία, την αλληλεγγύη, τη συναδέλφωση των λαών, την άμιλλα, την ιερότητα για την ανθρώπινη ζωή, τις αξίες του σεβασμού, της ισότητας και της δικαιοσύνης», ανέφερε.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, JeanLucLavaud, ο οποίος τόνισε ότι «η πρεσβεία της Γαλλίας και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 βρίσκονται σήμερα εδώ, μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να αναδείξουν το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τις αξίες του Ολυμπισμού που συνθέτουν την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τη Γαλλία και την Ελλάδα».

Τέλος, εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Αθανάσιος Βασιλειάδης, ο οποίος σημείωσε ότι «ενώνουμε τις φωνές μας με τις τοπικές κοινωνίες και εκπέμπουμε το μήνυμα της Ολυμπιακής Φλόγας: ειρήνη, αγάπη και συναδέλφωση των λαών».

Η Καλαμπάκα αποχαιρέτησε την Φλόγα και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο μεγάλο ταξίδι της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This