Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της ψυχής της

Σε ηλικία τεσσάρων ετών βραβεύτηκε σε μουσικό διαγωνισμό με πιάνο στην Ιταλία

Must Read

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία, η 11χρονη Λουκία από τη Βέροια, η οποία, έχοντας στο πλευρό της συγγενείς και φίλους, κατάφερε να «αποδράσει» από την κοινωνική απομόνωση της τύφλωσης και πλέον ακολουθεί τα όνειρά της, παίζοντας μουσική και συμμετέχοντας σε δραστηριότητες.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατέρας της 11χρονης, Χρυσόστομος Κασαμάκης, «η μικρή Λουκία γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου και εμείς μάθαμε ότι έχει ολική τύφλωση 15 μέρες μετά. Στην αρχή το σοκ ήταν τεράστιο, αλλά σταδιακά, με τη βοήθεια του Θεού και τη στήριξη πολλών ανθρώπων, μπορέσαμε να περάσουμε από το σοκ στην αποδοχή και στην εκπαίδευση τόσο της ίδιας όσο και της υπόλοιπης οικογένειας. Η πρώτη της επαφή με τη μουσική έγινε σε ηλικία 18 μηνών, στην ηλικία των τεσσάρων ετών συμμετείχε σε έναν διαγωνισμό μουσικής σε πιάνο, στην Ιταλία, στον οποίο στείλαμε ηχογραφημένο κομμάτι της και βραβεύτηκε για την εκτέλεσή της».

Ονειρα

Με σπάνια ωριμότητα για την ηλικία της, η Λουκία Κασαμάκη έδωσε το δικό της μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους: «Κανένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να σταματάει να ονειρεύεται. Δεν έχει σημασία αν έχει κάποια αναπηρία ή όχι. Ολοι μας έχουμε κάτι μέσα μας, που, αν το ανακαλύψουμε και το βγάλουμε προς τα έξω, είναι αυτό που μπορεί να μας ελευθερώσει και να ανοίξει τα φτερά μας. Δεν αρκεί μόνο να το βρούμε, αλλά πρέπει να το καλλιεργήσουμε και να το βγάλουμε προς τα έξω». Και πρόσθεσε: «Το τονίζω αυτό: δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάποιο χάρισμα από τον Θεό. Η μοναδικότητά του είναι και αυτή ανεκτίμητη. Εγώ δεν αισθάνομαι ότι έχω κάποιο πρόβλημα. Αυτό λέω και εγώ σε όλα τα παιδιά: αρπάξτε τις ευκαιρίες και χρησιμοποιήστε τα χαρίσματα που σας έχουν δοθεί».

Διακρίσεις

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η ίδια, παίζει και συνθέτει τη δική της μουσική με διακρίσεις σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό, ενώ συμμετέχει και σε μουσικές δραστηριότητες στο πλευρό γνωστών καλλιτεχνών.

«Πριν από λίγες μέρες έπαιξα μουσική σε μία εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτήν την εκδήλωση συμμετείχε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και υπήρχαν τετραπληγικά παιδιά, παιδιά με κώφωση που χορέψανε, τραγουδήσανε με τον δικό τους υπέροχο τρόπο. Νομίζω πως ο καθένας μας μπορεί και πρέπει να κυνηγάει το όνειρό του, χωρίς να τον εμποδίζουν ή να τον σταματούν τυχόν αναπηρίες ή οτιδήποτε άλλο. Για παράδειγμα, το δικό μου όνειρο είναι να γίνω ψυχίατρος και μέσα από τη μουσική, που αγαπώ, αν μπορώ, να βοηθήσω τους ανθρώπους να πετύχουν αυτό που θέλουν. Είναι ένα από τα όνειρά μου. Νομίζω ότι η οπτική αναπηρία που έχω εκ γενετής δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει εμπόδιο στο να το υλοποιήσω» ανέφερε.

Τέλος, τόνισε ότι για εκείνη η μουσική είναι κάτι μοναδικό και μαγευτικό, που την κάνει να ξεχνάει την αναπηρία της. «Eίναι τρόπος έκφρασης, είναι κάτι που σε αφήνει να ονειρευτείς, να ταξιδέψεις, γι’ αυτό και την αγαπώ πολύ. Ο ήχος για εμάς, τους τυφλούς, είναι ό,τι η εικόνα για τους βλέποντες. Κάθε νότα, κάθε ήχος, είναι για μένα μία εικόνα. Δεν στερούμαι τίποτα, γιατί μέσα από τη μουσική, τον ήχο και την αφή μπορώ να κάνω τα πάντα» ανέφερε.

Δείτε ακόμη:

Πρέσβειρα στην δράση «Μάτια για όλους» – Η μικρή Λουκία Κασαμάκη από την Βέροια δίνει μαθήματα ζωής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This