«ΜΑΦ δεν υπάρχει» λέει η ΠΟΕΔΗΝ μετά τις καταγγελίες Καλλιάνου για τον πατέρα του σε δημόσιο νοσοκομείο

Η ΠΟΕΔΗΝ επιβεβαιώνει τη διάλυση του ΕΣΥ!

Must Read

«ΜΑΦ δεν υπάρχει» απαντάει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ μετά τις καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου ότι οι γιατροί στο δημόσιο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο πατέρας του σε κρίσιμη κατάσταση, αρνήθηκαν να του κάνουν εισαγωγή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ή στην Εντατική.

«Ο αδερφός μου τους παρακάλαγε σαν καρδιολόγος “βάλτε τον σε μια Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, σας παρακαλώ πάρα πολύ, δεν μπορεί έτσι. Δεν έχει οξυγόνο, του πέφτει ο κορεσμός ακόμα και με μάσκες”. Δεν τον βάζανε. “Οχι, είναι καλά”. “Υπογράψτε”, λέω, “σε μια πλατφόρμα να τον βάλουν σε μια Εντατική τον άνθρωπο, δεν είναι καλά, δεν θα προλάβει να ζήσει”» είπε συγκεκριμένα στην καταγγελία του ο κ. Καλλιάνος, με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να απαντάει ότι τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα και το νοσοκομείο Αττικόν να εκδίδει ανακοίνωση ότι σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν κρίθηκε απαραίτητο να γίνει εισαγωγή του πατέρα του βουλευτή σε ΜΕΘ, εκείνη τη χρονική στιγμή.

Από πλευράς της η ΠΟΕΔΗΝ επιβεβαιώνει ουσιαστικά την εικόνα διάλυσης του ΕΣΥ, τονίζοντας ότι το νοσηλευτικό προσωπικό έκανε το καλύτερο δυνατόν για να φροντίσει τον πατέρα του βουλευτή, ωστόσο στην κλινική  υπάρχουν μόνο δύο ή τρεις νοσηλεύτριες για 44 ασθενείς.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: «Επειδή δεν φθάνουν τα κρεβάτια νοσηλεύονται πολλοί σε ράντζα και φορεία» ενώ σε άλλο σημείο τονίζει:  «Τι να πρωτοκάνουν δύο νοσηλεύτριες ή στην καλύτερη περίπτωση τρείς σε κάθε βάρδια με 44 ασθενείς οι περισσότεροι σε πολύ βαριά κατάσταση. Οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας είναι συγκεκριμένες και δυστυχώς δεν φθάνουν για προληπτική νοσηλεία μη διασωληνωμένων ασθενών. Ελάχιστοι έως καθόλου μη διασωληνωμένοι ασθενείς εισάγονται στις ΜΕΘ. Εάν εφαρμοζόταν αυτή η τακτική οι 900 κλίνες ΜΕΘ που κάθε ημέρα μειώνονται λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, δεν θα έφταναν».

Επιπλέον, η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει: «οι γιατροί διέγνωσαν ότι δεν απαιτείται διασωλήνωση άρα ούτε εισαγωγή σε ΜΕΘ με βάσει τη κλινική του εικόνα. ΜΑΦ δεν υπάρχει. Όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση διασωληνώθηκε και εισήχθη σε ΜΕΘ. Όπως συμβαίνει με όλους τους ασθενείς στο ΑΤΤΙΚΟ», ενώ παράλληλα σημειώνει τις τραγικές ελλείψεις που παρατηρούνται στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«ΑΤΥΧΗΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κο ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Κατανοούμε τον πόνο, την αγωνία της οικογένειας του Κου Καλλιάνου για την εξέλιξη της υγείας του πατέρα του που νοσηλεύεται στην Αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ από 6/4.

Όμως οι δηλώσεις για ευθύνες του προσωπικού του Αττικού νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του είναι ατυχείς. Συνομίλησα σήμερα με το προσωπικό του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου και είναι εξοργισμένοι. Ο πατέρας του έτυχε και τυγχάνει της καλύτερης δυνατής φροντίδας στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Χειρουργήθηκε από Αγγειοχειρουργούς με επιτυχία. Πολλές φορές την ημέρα τον έβλεπαν γιατροί πολλών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Νοσηλεύονταν σε δίκλινο θάλαμο με τους συνοδούς να απαιτούν συνεχώς τη φροντίδα των νοσηλευτών. Η Αγγειοχειρουργική κλινική όμως του νοσοκομείου Αττικόν νοσηλεύει 44 ασθενείς. Επειδή δεν φθάνουν τα κρεβάτια νοσηλεύονται πολλοί σε ράντζα και φορεία. Παρ ότι είναι αγγειοχειρουργική κλινική νοσηλεύει πολλούς ασθενείς με παθολογικά προβλήματα, ασθενείς covid-19 και γίνεται τεράστια προσπάθεια από το ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό να μην υπάρξει διασπορά μικροβίων.

Τι να πρωτοκάνουν δύο νοσηλεύτριες ή στη καλύτερη περίπτωση τρείς σε κάθε βάρδια με 44 ασθενείς οι περισσότεροι σε πολύ βαριά κατάσταση. Οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας είναι συγκεκριμένες και δυστυχώς δεν φθάνουν για προληπτική νοσηλεία μη διασωληνωμένων ασθενών. Ελάχιστοι έως καθόλου μη διασωληνωμένοι ασθενείς εισάγονται στις ΜΕΘ. Εάν εφαρμοζόταν αυτή η τακτική οι 900 κλίνες ΜΕΘ που κάθε ημέρα μειώνονται λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, δεν θα έφταναν.

Μακάρι να είχαμε σε λειτουργία 3.500 κλίνες ΜΕΘ όπως θα έπρεπε με βάσει τις νοσοκομειακές κλίνες που διαθέτουμε για να μπορούσαν να εξυπηρετούνται και τέτοιες περιπτώσεις μη διασωληνωμένων ασθενών. Ευτυχώς εφέτος με τη διαχείριση που έγινε στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ δεν είδαμε το απαράδεκτο φαινόμενο διασωληνωμένων ασθενών επί ημέρες εκτός ΜΕΘ.

Στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ λοιπόν όταν ζητήθηκε από τους συγγενείς να εισαχθεί σε ΜΕΘ οι γιατροί διέγνωσαν ότι δεν απαιτείται διασωλήνωση άρα ούτε εισαγωγή σε ΜΕΘ με βάσει τη κλινική του εικόνα. ΜΑΦ δεν υπάρχει. Όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση διασωληνώθηκε και εισήχθη σε ΜΕΘ. Όπως συμβαίνει με όλους τους ασθενείς στο ΑΤΤΙΚΟ. Όταν κάποιος ασθενής χρήζει ΜΕΘ εγγράφεται στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΚΕΠΥ και σε συνεννόηση των γιατρών με το ΕΚΑΒ γίνεται η διακομιδή και εισαγωγή. Εάν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται εισάγεται εκεί.

Το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ εξετάζει 1.000 ασθενείς στην κάθε εφημερία, εισάγει περί τους 200 ασθενείς και είναι πρωταθλητής των ράντζων. Το λιγοστό προσωπικό δίνει τη ζωή του. Εάν θέλετε να αποδώσετε ευθύνη σε κάποιον, αφήστε στην άκρη το λιγοστό ηρωικό προσωπικό που έως πρόσφατα χειροκροτούσατε και αποδώστε ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν και είναι οι παθογένειες του ΕΣΥ, των νοσοκομείων.

Περαστικά με όλη μας τη καρδιά στον πατέρα του Κου Καλλιάνου, όπως και σε όλους τους ασθενείς. Προφανώς δεν μας φοβίζουν οι απειλές του που θέλουμε να πιστεύουμε έγιναν εν θερμώ».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This