«Παραλύει» σήμερα η χώρα – Πρωτομαγιά με συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Must Read

«Παραλύει» σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, ολόκληρη η χώρα από την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά. Οι κλάδοι που θα συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις είναι αρκετοί, παρά το γεγονός ότι η αργία μεταφέρθηκε με υπουργική απόφαση για την Τρίτη 7 Μαΐου.

Για τον λόγο αυτό, σήμερα το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο, με πλήθος συλλαλητηρίων και προσυγκεντρώσεων να ξεκινούν σταδιακά από τις 9.30 το πρωί.

Τι ισχύει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Την κατάσταση δυσχεραίνει και το γεγονός ότι στην απεργία λαμβάνουν μέρος με στάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ως εκ τούτου, τα δρομολόγια στις Γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό θα πραγματοποιούνται από τις 9:30 έως τις 16:30 σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ. Στο ίδιο διάστημα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια και προς το αεροδρόμιο. Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ ο σταθμός του Μετρό Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός από τις 9:30 το πρωί και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης κι έτσι οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ προκειμένου οι διαδηλωτές να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας όπου θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις.

Από την πλευρά της, η Hellenic Train σε ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο. Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train θα πραγματοποιήσει δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας ( δείτε παρακάτω)

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Την ίδια ώρα, τα πλοία παραμένουν σήμερα δεμένα στα λιμάνια της χώρας. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. Η απεργία, που αφορά σε όλες τις κατηγορίες πλοίων πανελλαδικά, άρχισε στις 00:01 τα μεσάνυχτα και θα λήξει στις 24:00 σήμερα.

Κλάδοι που συμμετέχουν στην απεργία και συγκεντρώσεις

Υπό την συνδικαλιστική ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ, στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα υπουργεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις εφορίες και τις πολεοδομίες.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, της ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα στον πεζόδρομο της Κοραή, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί τα μέλη του στις 10:30 το πρωί, στο Σύνταγμα.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Ως εκ τούτου, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τις 09:30 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών. Συγκεκριμένα, σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους παραπάνω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – συγκεντρώσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This