Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Έκαναν «παρέλαση» τα περιπολικά την ώρα που δολοφονούσαν την Κυριακή – Ξεσπά ο πατέρας της

Να τιμωρηθούν και όσοι τοποθέτησαν τους αστυνομικούς σε αυτές τις θέσεις ζητά ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Must Read

Ζήτησε έντρομη να την προστατέψουν από τον μανιακό πρώην σύντροφό της που την απειλούσε, όμως έλαβε ως απάντηση ειρωνείες και αδιαφορία. Η Κυριακή Γρίβα δολοφονήθηκε μπροστά στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων και όπως φαίνεται σε νέο βίντεο-ντοκουμέντο που φέρνει στο φως ο Ant1, έξω από αστυνομικό τμήμα εκείνη την ώρα περνούν όχι ένα, ούτε δύο αλλά τρία περιπολικά.

Λίγο νωρίτερα η 29χρονη που ζήτησε να τη συνοδεύσει στο σπίτι της ένα περιπολικό καθότι βρισκόταν σε κίνδυνο, άκουσε από τα χείλη του τηλεφωνητή στην Άμεση Δράση ότι «τα περιπολικά δεν είναι ταξί».

Όπως φαίνεται στο νέο βιντεοληπτικό υλικό την ώρα που η Κυριακή βρίσκεται στο έδαφος και δέχεται χτυπήματα από τον πρώην σύντροφό της ενώ ουρλιάζει για βοήθεια, το περιπολικό της επόπτριας βρίσκεται παρκαρισμένο έξω από το τμήμα. Ακριβώς εκείνη την ώρα περνάει από το σημείο αστυνομικό όχημα, ενώ ακολουθεί και άλλο ένα τρία λεπτά αργότερα.  Λίγα λεπτά μετά, φτάνουν στο σημείο συνολικά τρεις μηχανές με αστυνομικούς και άλλο ένα περιπολικό. Η είσοδος κατακλύστηκε από αστυνομικές δυνάμεις.




«Υπήρχε πλήρης διαθεσιμότητα περιπολικών όπως ζητούσε η άτυχη Κυριακή, πλην όμως αυτά δεν διατέθηκαν» ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας Ελένη Τζούλη.

Βλέποντας αυτές τις εικόνες, ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας ξέσπασε: «Δολοφονούσαν το παιδί μου αβοήθητο και από πίσω βλέπεις να κάνουν παρέλαση τα περιπολικά. Αφού ήταν τόσο κοντά και διαθέσιμα γιατί δεν έστειλαν περιπολικό και σε εκείνη. Αν υπήρχε τόση αστυνομική δύναμη όση μαζεύτηκε μετά τον φόνο, θα είχε σωθεί το παιδί μου» δήλωσε ζητώντας να τιμωρηθούν και όσοι τοποθέτησαν τους αστυνομικούς σε αυτές τις θέσεις.

Το πόρισμα της ΕΔΕ για τους αστυνομικούς

Υπενθυμίζεται ότι η ολοκληρώθηκε η  ΕΔΕ που διατάχθηκε για τις παραλείψεις των αστυνομικών που βρίσκονταν σε βάρδια το βράδυ της 1η Απριλίου 2024.

Σχεδόν ένα μήνα μετά , διαπιστώθηκε και επίσημα ότι ο αστυνομικός φρουρός, η επόπτρια αξιωματικός, η αξιωματικός υπηρεσίας αλλά και ο τηλεφωνητής στην Άμεση Δράση που μίλησε με την 29χρονη Κυριακή δεν ακολούθησαν τις απαραίτητες διαδικασίες για να προστατευθεί η γυναίκα που ζήτησε βοήθεια.

Μάλιστα, βαρύτατες ευθύνες φέρει ο ίδιος ο αστυνομικός φρουρός που παρέμεινε μέσα στο φυλάκιο και δεν έσπευσε να αποτρέψει την επίθεση, την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με την ιατροδικαστική εκτίμηση, η 29χρονη θα είχε σωθεί αν κάποιος είχε σταματήσει τον δράση πριν τα χτυπήματα που επέφεραν θάνατο.

Στα αποσπάσματα της ΕΔΕ που ήρθαν στο φως, αναφέρεται: «Tο άτομο (άνδρας) κρατώντας μαχαίρι συνολικού μήκους 34 cm με λάμα 20 cm στο δεξιό του χέρι, προσέγγισε την ΓΡΙΒΑ Κυριακή και εκδήλωσε επίθεση σε βάρος της, τραυματίζοντάς την θανάσιμα, σε απόσταση περίπου ενάμισι (1,5) μέτρου από το φυλάκιο, εντός του οποίου βρισκόσουν και πάλι χωρίς να προβείς σε καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψεις την εκδηλωθείσα επίθεση. Δεν εξήλθες ως όφειλες από το φυλάκιο, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθείς άτομο (άνδρας) το οποίο επιβιβαζόμενο σε μοτοσικλέτα προσέγγισε το ανωτέρω Α.Τ. και στάθμευσε επί του πεζοδρομίου τη μοτοσικλέτα, σε απόσταση 30 μέτρων από το φυλάκιο».

Επιπλέον, σύμφωνα με την Καθημερινή, επισημαίνονται και οι παραλείψεις της επόπτριας αστυνομικού: «δεν μερίμνησες για τη διάθεση περιπολικού οχήματος, αν και στην υπηρεσία σου ήτο διαθέσιμο το υπ’ αριθμ. Ε.Α.31… περιπολικό όχημα προς εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, για τη μεταφορά της ανωτέρω στην οικία της και δεν ενημέρωσες τον διοικητή της υπηρεσίας σου και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής για τη λήψη εντολών – οδηγιών, με αποτέλεσμα η καταγγέλλουσα να αποχωρήσει από το τμήμα…».

Το πόρισμα της ΕΔΕ επιρρίπτει ευθύνες και στην αξιωματικό υπηρεσίας, η οποία δεν φρόντισε να βρεθεί περιπολικό που θα συνόδευε την 29χρονη: «Αν και σου καταγγέλθηκε από την Κυριακή Γρίβα ότι ο πρώην σύντροφός της βρίσκεται έξωθεν της οικίας της, αναφέροντας ότι αδυνατεί να μεταβεί σ’ αυτή φοβούμενη για τη σωματική της ακεραιότητα, αιτούμενη παράλληλα αστυνομική συνοδεία για τη μετάβασή της και ειδικότερα τη διάθεση περιπολικού οχήματος, δεν αξιολόγησες τους λόγους προσέλευσής της στην υπηρεσία σας ώστε να ενεργήσεις ως ώφειλες και ως είχες υποχρέωση τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές ενέργειες προς διερεύνηση της καταγγελίας».

Τέλος, επισημαίνονται και τα λάθη του τηλεφωνητή ο οποίος απάντησε στην Κυριακή ότι «τα περιπολικά δεν είναι ταξί»: «παρέλειψες να ζητήσεις τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του πρώην συντρόφου της προκειμένου να προβείς στη σχετική καταχώρησή τους προς διάθεση περιπολικού οχήματος για τη μετάβασή του στο σημείο και σε περίπτωση ανεύρεσής του να προσαχθεί (…) Απαντώντας δε στο αίτημά της για αποστολή περιπολικού για την ασφαλή μετάβαση στην οικία της, της ανέφερες μεταξύ άλλων ότι “το περιπολικό δεν είναι ταξί”, η οποία (σ.σ. επικοινωνία) μετά την παρέλευση δύο λεπτών διεκόπη τελικά λόγω του θανάσιμου τραυματισμού της».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αισχρή αντιμετώπιση.
    Θα χαιρομασταν να μάθουμε αυτές τις λεπτομέρειες κι από τα γνωστά τηλεοπτικά κανάλια μαζί με το αποτέλεσμα της θέσης των υπευθύνων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This