Πυρά αποστράτων προς το Υπουργείο Άμυνας για το ΜΤΣ

«Ο ΥΕΘΑ αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς» σχολιάζει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Must Read

Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται εντόνως, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, για τις μεθοδεύσεις του Yπουργείου Εθνικής Αμύνης που αποσκοπούν στην αρπαγή της ακίνητης περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), παρακάμπτοντας τους ισχύοντες νόμους και διαδικασίες περί του τρόπου διαθέσεώς της.

Συγκεκριμένα, περίπου προ τριμήνου, εντελώς ξαφνικά και χωρίς ουδεμία ενημέρωση του ΔΣ/ΜΤΣ, το ΥΠΕΘΑ έδωσε εντολή στο ΜΤΣ να εκκενώσει δύο ορόφους του επί της οδού Κολοκοτρώνη 13 μεγάρου του, προκειμένου να στεγασθεί εκεί Α.Ε. η οποία δεν υπήρχε ούτε καν σε νομοσχέδιο. Η εντολή πάσχει τόσο νομικά όσο και ηθικά, διότι στην ουσία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΜΤΣ από το οικείο Δ.Σ. του, που είναι το μόνο αρμόδιο για την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ διάθεση της περιουσίας του.

Η ΕΑΑΣ απέστειλε άμεσα εξώδικο προς το ΥΠΕΘΑ και τα μέλη του ΔΣ/ΜΤΣ, προειδοποιώντας για τη γενόμενη παρατυπία.

Τη Μ. Τρίτη, εν μέσω εορτών του Πάσχα, περίοδο που ο κ. ΥΕΘΑ γνωρίζει ότι η ΕΑΑΣ είναι κλειστή, αναρτήθηκε για διαβούλευση στην πλατφόρμα της ανοικτής διακυβέρνησης (opengov.gr) σχέδιο νόμου, με το οποίο καθορίζεται το πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας της νέας υπό ίδρυση ΑΕ με την επωνυμία «Ελληνικό Κέντρο Αμυνας και Καινοτομίας». Στο προς διαβούλευση σχέδιο νόμου, Μέρος Β’, άρθρο 7 παρ. 3 δίνεται η -χωρίς αντάλλαγμα- δυνατότητα στέγασης της ΕΛΚΑΚ ΑΕ σε χώρους που ανήκουν στην ακίνητη περιουσία των εποπτευομένων από το ΥΠΕΘΑ ΝΠΔΔ (ΜΤΣ).

Η διάταξη αυτή ανοίγει στην ουσία τον ασκό του Αιόλου για παρόμοιες ενέργειες και σε άλλα ακίνητα ανήκοντα σε αντίστοιχα ΝΠΔΔ, όπως το Εμπορικό Κέντρο Αττικα, η ΛΑΕΔ, το ΝΙΜΤΣ κ.ο.κ. Η ΕΑΑΣ εκπροσωπούμενη με ένα μέλος της στο ΔΣ/ΜΤΣ, πέραν της έντονης αντίθεσής της, θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο που έχει στη διάθεσή της, προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών της, και θα προχωρήσει και σε δυναμικές κινητοποιήσεις την προσεχή περίοδο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. ΥΕΘΑ ακολουθεί πιστά τις συμπεριφορές του προκατόχου του σε ό,τι αφορά την Ενωση Αποστράτων Αξ/κων Στρατού, που είναι ο κατεξοχήν κοινωνικός εταίρος στα θέματα των μερισματούχων του ΜΤΣ, αφού αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς, περιφρονώντας μας επιδεικτικά και απαξιώνοντας οποιαδήποτε δυνατότητα διαλόγου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αποφασίζει και διατάζει ο ΥΕΘΑ αγνοώντας επιδεικτικά το Σώμα των Ελλήνων Αξιωματικών ε.ε και ε.α και υποβαθμίζοντας τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού. Αυτά να τα κάνει στη δικιά του περιουσία εμείς κάθε μήνα προσφέρουμε από τη σύνταξη μας στο ΜΤΣ καθώς και οι ε.ε από τον μισθό τους. Μου θυμίζει τον υπουργό που με τη δικαιολογία των Ολυμπιακών αγώνων πήγε να φάει το φιλέτο της ΛΑΕΔ Ευτυχώς ο Σαρόγλου το είχε γράψει ξεκάθαρα στη διαθήκη του και γλύτωσε η Λέσχη Αξιωματικών μαζί με το οικόπεδο

  2. Πολύ αργά ξυπνήσατε διορισμένοι..οι περισσότεροι διά πινακιου φακής..σε ΜΤΣ και άλλους κρατικοδιαιτους,.. οργανισμούς λαεδ..κτλ… πρόεδροι.. και λοιποί…όταν πετσοκοβατε…το ΒΟΕΑ ΤΩΝ ΤΈΚΝΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΆΤΩΝ..ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΣΑΣ…ΟΤΑΝ ΣΥΝΧΡΩΝΩΣ, ΑΠΟΔΕΧΌΜΑΣΤΕ ΑΥΞΗΜΈΝΑ ΜΕΡΊΔΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ.. ΚΑΙ ΑΎΞΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΏΝ ΑΠΌ ΥΠΤΓΟ.. ΚΑΙ ΠΑΝΩ 10 ΚΑΤΗΓΟΡΊΕΣ… ΉΤΑΝ ΟΛΛΑ.. ΤΈΛΕΙΑ….ΑΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΏΣΟΥΝ ΌΛΟΥΣ ΤΏΡΑ ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΟΙΟ….

    .

  3. Όταν είσαι άκαπνος και δεν έχεις χρησιμοποιηθεί πουθενά για να διαφυλάξεις την εθνική κυριαρχία της χώρας για την οποία έδωσε τον όρκο …η οποία έχει διαμελιστεί από τους πολιτικούς ..και σε χρησιμοποιούν κατά το δοκούν σε πυρκαγιές , δενδροφυτεύσεις, πλημμύρες επειδή το σάπιο επιτελικό κράτος είναι άχρηστο και ανίκανο ,φυσικό και επόμενο είναι να σε κλέβουν την περιουσία σου που έδωσες το είναι σου όλα τα χρόνια που ήσουν εν ενέργεια για να τα κρατήσεις χωρίς να σε υπολογίζουν και φυσικά σε λίγο δεν θα τα έχεις ..αλλά οι αρχηγοί γιατί να μένουν αμέτοχοι αφού όταν θα βγουν στη σύνταξη τίποτα δεν θα έχουν από μερίσματα έτσι όπως πάει το πράγμα

  4. Πολύ καλά σας κάνει το ΥΠΕΘΑ!! Αφού είσαστε προβλέψιμοι, πάντοτε υποτελείς, τζάμπα μετάλλια στο πέτο σας, και πάντοτε γλείφτες των φασιστοδεξιών πολιτικών, όσο είσαστε εν ενεργεία!! Φτηνιάρηδες για παράτες και ταρατατζούμ! Όταν σας ρίχνουν στην κλανιέρα του απόστρατου, και ψωμολυσσάτε με μια ταπεινή συνταξούλα, σας βγαίνει ο πεθαμένος σας επαναστάτης!! Πάλι καλά που μείνανε και οι Λέσχες Αξιωματικών, και έχετε ένα στέκι για να θυμόσαστε τα ένδοξα χρόνια σας, με φτηνά γεύματα, και να προσφωνείτε ο ένας τον άλλο με τον βαθμό σας!! Στρατηγέ μου,κ.λ.π!! Απότομα ξυπνήσατε, προσέξτε το έμφραγμα!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This