Το σχολείο στην Κηφισιά άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» – Σωρεία περιστατικών από την αρχή της χρονιάς

Καταρρέουν πόρτες, παράθυρα και σοβάδες ακόμη και την ώρα του μαθήματος

Must Read

Οργισμένοι και συνάμα απελπισμένοι είναι οι γονείς του 3ου δημοτικού σχολείου της Κηφισιάς, όπου κεντρική σιδερένια πόρτα έπεσε πάνω σε ένα 9χρονο αγοράκι, με συνέπεια να το τραυματίσει. Το σοκαριστικό περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, ανοίγοντας τον «ασκό του Αιόλου» σχετικά με τα σοβαρά ατυχήματα σε σχολεία ανά την επικράτεια.

Όπως επεσήμανε ο καθηγητής Αντισεισμικής Μηχανικής του ΕΜΠ, Ιωάννης Ψυχάρης συνήθως τα ατυχήματα στα σχολεία αφορούν στα μη φέροντα στοιχεία των κτηρίων. «Δηλαδή όχι στον σκελετό τους, αλλά στοιχεία όπως σοβάδες και κουφώματα. Η κατάρρευσή τους οφείλεται συνήθως στην παλαιότητά τους, όμως το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν κάνουμε συντήρηση», εξήγησε ο ειδικός.

Σωρεία περιστατικών από την αρχή της σχολικής χρονιάς

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν σημειωθεί κι άλλα περιστατικά, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν παιδιά, αλλά η Πολιτεία «κωφεύει», με τους γονείς να κάνουν λόγο για παροδικές λύσεις που λειτουργούν ως «μπαλώματα».

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Πετράλωνα έπεσαν σοβάδες υποστέγου στον προαύλιο χώρο την ώρα του διαλείμματος, τραυματίζοντας τρία παιδιά. Έναν μήνα αργότερα, στις 30 Οκτωβρίου 2023 κατέρρευσε λόγω παλαιότητας η σιδερένια κεντρική πόρτα του 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης.

Μέσα στο Νοέμβρη ακολούθησαν τρία περιστατικά. Συγκεκριμένα, στις 10 Νοεμβρίου 2023 στο Ενιαίο Ειδικό και Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Σύρου μαθητής τραυματίστηκε από πτώση σοβάδων την ώρα του διαλείμματος. Στις 14 Νοεμβρίου 2023 στο 19ο Δημοτικό Σχολείο στο Αιγάλεω μεγάλο τμήμα του σοβά στο ταβάνι αίθουσας κατέρρευσε σε στιγμή που δεν υπήρχαν μαθητές ή εκπαιδευτικοί στην τάξη, γλιτώνοντας τα χειρότερα. Τέλος, στις 15 Νοεμβρίου 2023 στο 2ο Πρότυπο Λύκειο Αθηνών στους Αμπελόκηπους κατέρρευσε μέρος της οροφής όταν οι μαθητές ήταν σε εργαστήρι πληροφορικής.

Τον Φεβρουάριο σημειώθηκαν ακόμη δύο περιστατικά, σε Ελασσόνα και Αθήνα. Ειδικότερα, στις 22 Φεβρουαρίου 2024 στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόνρυσης στην Ελασσόνα παράθυρο κατέρρευσε όταν εκπαιδευτικός πήγε να το κλείσει, ενώ στις 26 Φεβρουαρίου 2024 στο 10 Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (στο συγκρότημα της Μαρασλείου Σχολής) σοβάδες έπεσαν στο προαύλιο μετά από βροχόπτωση.

Τον προηγούμενο μήνα, στις 18 Απριλίου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο στο Αιγάλεω το παράθυρο στις τουαλέτες ξεκόλλησε και έπεσε την ώρα του διαλείμματος, ενώ πριν από μερικές ημέρες, στις 12 Μαΐου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων κατέρρευσε η μπασκέτα το βράδυ της Κυριακής όταν τρεις νεαροί έπαιζαν στο σημείο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Όταν οι εργολάβοι και οι εργάτες είναι Αλβανοί, τέτοια τραγικά περιστατικά θα συμβαίνουν με θύματα αθώα παιδιά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This