Μητρικό γάλα πωλείται στη μαύρη αγορά – Μητέρες αλλά και… αθλητές οι ενδιαφερόμενοι

«Υπάρχουν μελέτες, οι οποίες έχουν δείξει ότι είναι ένα φυσικό "αναβολικό"...»

Must Read

Στη μαύρη αγορά και το παρεμπόριο αναγκάζονται να στραφούν αρκετές γυναίκες τη σήμερον ημέρα, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους σε μητρικό γάλα, χωρίς να συνειδητοποιούν πως, κατ’ αυτόν, τον τρόπο ουσιαστικά τα θέτουν σε κίνδυνο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», αγγελίες περί πώλησης μητρικού γάλακτος μπορεί να συναντήσει κανείς στο διαδίκτυο και μάλιστα, όχι μόνο από το εξωτερικό, αλλά και εγχώριες, όπως αποδεικνύεται από αγγελία στην οποία αναφέρεται πως «παρέχεται άριστα συντηρημένο μητρικό γάλα στην Πεύκη».

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν ειδικοί, πρόκειται για μία παράνομη και καθόλου ασφαλή πρακτική. «Από την στιγμή που υπάρχει νόμιμη διαδικασία, η οποία δεν είναι απλά νόμιμη είναι και ασφαλής, είναι επικίνδυνο διότι το γάλα αυτό δεν ελέγχεται με τον τρόπο που πρέπει να ελέγχεται, δηλαδή δεν έχει ελεγχθεί η μητέρα για τυχόν μεταδοτικά νοσήματα, μικροβιακά ή ιογενή, και δεύτερον δεν ελέγχεται το γάλα το ίδιο για μικρόβια ή ιούς, δεν παστεριώνεται και δεν έχει τις κατάλληλες πιστοποιήσεις για να διατεθεί για ανθρώπινη χρήση», αναφέρει σχετικά ο Γιώργος Δασκαλάκης, καθηγητής Γυναικολογίας – Μαιευτικής του ΕΚΠΑ.

Η τιμή μάλιστα πώλησης του μητρικού γάλακτος φαίνεται να έχει «πλαφόν» το ένα ευρώ ανά 10 ml.




Πέρα από τους νέους γονείς ωστόσο, στους πιθανούς αγοραστές περιλαμβάνονται και ενήλικοι που εντάσσουν το μητρικό γάλα στη διατροφή τους προκειμένου να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τη μυϊκή τους μάζα. «Υπάρχουν μελέτες οι οποίες έχουν δείξει ότι είναι ένα φυσικό, ας πούμε, αναβολικό (σ.σ. το μητρικό γάλα), το οποίο, πραγματικά, μπορεί να τους βοηθήσει να πετύχουν αύξηση της μυϊκής μάζας και να έχουν καλύτερα αθλητικά αποτελέσματα», επισημαίνει ο κ. Δασκαλάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η Κομισιόν κινείται προς την υιοθέτηση ενός κοινού ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες μητρικού γάλακτος, το οποίο θα αφορά όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This