«Σήμα κινδύνου» για τις ελλείψεις των αναισθησιολόγων στα δημόσια νοσοκομεία

Must Read

Επικίνδυνες είναι οι ελλείψεις των αναισθησιολόγων στα δημόσια νοσοκομεία, ένα πρόβλημα που έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους τα τελευταία δύο χρόνια η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αττικής – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), χωρίς φυσικά, να έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις για την οριστική λύση του.

Στη μεγάλη λίστα των νοσοκομείων που έχουν ξεμείνει από αναισθησιολόγους, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται τα χειρουργεία ή να υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής για τα προγραμματισμένα περιστατικά, μπαίνει τώρα και το Νοσοκομείο «Παμμακάριστος». Μάλιστα, όπως αναφέρει στη χθεσινή της ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ: «Είχαμε προβλέψει πως θα κλιμακωνόταν το πρόβλημα χωρίς να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα εκ μέρους της Πολιτείας».

Και συνεχίζει: «Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε καθημερινά με τα αδιέξοδα που προκύπτουν διαρκώς σε διάφορα νοσοκομεία. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η “Παμμακάριστος”, όπου μετά τη συνταξιοδότηση μιας συναδέλφου, στο τέλος του προηγούμενου έτους, απειλείται άμεσα η λειτουργία του τμήματος, άρα κατ’ επέκταση και του ίδιου του νοσοκομείου».

Προβλήματα σε όλη τη χώρα

Η ΕΙΝΑΠ ζητάει απο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ: Να προκηρυχθούν και να καλυφθούν άμεσα δύο θέσεις μόνιμων επιμελητών αναισθησιολόγων για το Νοσοκομείο «Παμμακάριστος». Να παρθούν επειγόντως μέτρα για την κάλυψη του νοσοκομείου από σήμερα και για το επόμενο διάστημα. Να υιοθετηθούν επιτέλους από την Πολιτεία τα θεσμικά μέτρα συνολικά για την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας, τα οποία ζητούν η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ ήδη από το 2017.

Δείτε επίσης: Βολές από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για τους διορισμούς των αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Νοέμβριο ο αναισθησιολογικός τομέας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων, ενώ οξύ είναι το πρόβλημα και στις Υγειονομικές Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Μεταξύ των αναισθησιολόγων δε, κυκλοφορεί εδώ και περίπου 6 μήνες απεικόνιση στατιστικού διαγράμματος, που δείχνει ότι το 2016 όσοι είχαν τη συγκεκριμένη ειδικότητα βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας των αυτοκτονιών, που διέπραξαν γιατροί στην Αμερική! 

στατιστικό αυτοκτονιών γιατρών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This