Μαθητές του 2ου Λυκείου Βούλας κάνουν κατάληψη παίζοντας… Playstation

Must Read

Πολλά έχουν αλλάξει από τις πρώτες καταλήψεις σχολείων του 1991, ωστόσο τότε δεν υπήρχαν… Pro και Playstation για να περνούν ευχάριστα τις ατέλειωτες ώρες τους οι νεαροί καταληψίες!

Στις φωτογραφίες από το 2ο Λύκειο Βούλας, που τελεί υπό κατάληψη από τη Δευτέρα, αποτυπώνεται η πραγματικότητα, με την τηλεόραση που βγήκε στο προαύλιο και τοποθετήθηκε πάνω σε σχολικό θρανίο για τις ανάγκες ενός νεαρού ο οποίος τα… δίνει όλα στον αγώνα για τη νίκη (της ομάδας, όχι της κατάληψης)!

Η συμμετοχή στην κατάληψη είναι ισχνή, με περίπου 30 παιδιά σε σύνολο 250, και είναι εμφανές ότι οι μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι που φωτογραφίζονται με γυρισμένη την πλάτη δεν έχουν και ιδιαίτερη αγωνία για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους! Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση των καταληψιών είναι να συνεχίσουν ως και την Παρασκευή.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΥΛΑ

Το 15μελές εξέφρασε την αντίθεσή του στην κίνηση των μαθητών, καθώς τα αιτήματα μπορεί να χαρακτηριστούν από αστεία ως για… κλάματα! Φανταστείτε ότι, μεταξύ άλλων, έχουν αίτημα για επιπλέον… παγκάκια στο προαύλιο! Στην ανακοίνωση των καταληψιών αναφέρεται ότι η ψηφοφορία στα τμήματα είχε μεν αποτέλεσμα 60% υπέρ και 40% κατά της κατάληψης, αλλά πως η διαδικασία ήταν… πρόχειρη.

« Η πλειοψηφία είναι κατά της κατάληψης»

Οι καταληψίες υποστηρίζουν ότι ζήτησαν άδεια για γενική συνέλευση και δεν τους δόθηκε, κατηγορούν τον διευθυντή του σχολείου ότι είναι «απέναντί» τους, ενώ δυσανασχετούν για την απόφαση του συμβουλίου των εκπαιδευτικών να εξαιρέσει κάποιους μαθητές της γ΄ λυκείου από τη φετινή πενθήμερη εκδρομή.

Δείτε επίσης: Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι οι Θεσσαλονικείς – 50 κλήσεις την ημέρα για υπερβολική ταχύτητα το 2019

«Είναι ένας πυρήνας παιδιών που έχουν υπερβεί το όριο των απουσιών και κλείνουν τώρα το σχολείο με αστεία αιτήματα. Η άποψη όσων συμμετέχουν στην κατάληψη δεν είναι αντιπροσωπευτική… Η πλειοψηφία είναι κατά της κατάληψης» επισημαίνει ο διευθυντής!

Στο 2ο Λύκειο Βούλας βρέθηκε η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης Μίμα Νικηφοράκη, η οποία συνομίλησε με τους μαθητές, οι οποίοι ζητούν να αντιμετωπιστούν η έλλειψη καθηγητών και σχολικού φύλακα, οι ελλιπείς υποδομές και να αυξηθούν… οι εκδρομές και οι ώρες γυμναστικής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This