12-7-2020

Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στα νησιά! Μεγαλειώδης συγκέντρωση στην Μυτιλήνη: «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας»

Ξεκίνησαν σήμερα οι κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για ολόκληρη την τρέχουσα εβδομάδα ο περιφερειάρχης  Κώστας Μουτζούρης  και οι δήμαρχοι σε ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο, με την συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων.

Οι κεντρικές συγκεντρώσεις ξεκίνησαν σήμερα στις 12.00 η ώρα στη Μυτιλήνη στο χώρο της Προκυμαίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης, στη Χίο στην πλατεία Πλαστήρα και στη Σάμο στην πλατεία Πυθαγόρα.

Το κεντρικό σύνθημα των συγκεντρώσεων είναι το “Θέλουμε πίσω τα νησιά μας. Θέλουμε πίσω τη ζωή μας” και σε αυτές συμμετέχει πλήθος κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την στιγμή στην Μυτιλήνη δεν λειτουργεί τίποτα. Μέχρι και τα περίπτερα είναι κλειστά.

Ο κόσμος στα νησιά απορρίπτει το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά, και ζητάει τον έλεγχο των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά, τη φύλαξη των συνόρων και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και των δομών υγείας και ασφάλειας.

Κατά την συγκέντρωση ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης διάβασε το ψήφισμα που επικυρώθηκε από τον κόσμο μ’ ένα δυνατό χειροκρότημα.Πριν από λίγο το ψήφισμα επιδόθηκε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκεί έχει καταλήξει η πορεία αμέσως μετά τη συγκέντρωση.

Επιγραμματικά το σημεία του ψηφίσματος:  ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Θέλουμε αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας
Θέλουμε έλεγχο των νησιών μας
Θέλουμε κάθε μέρα εδώ τους υπουργούς
Θέλουμε πίσω τα νησιά μας
Θέλουμε πίσω τις ζωές μας

Όπως έχουμε ξαναπεί το έργο του του Νότη Μηταράκη στο επανασυσταθέν υπουργείο μετανάστευσης, προβλέπεται πολύ δύσκολο…

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ