Τρίτη 22/6/2021

Στους δρόμους οι τραυματιοφορείς για τις τρομακτικές ελλείψεις του κλάδου τους

Στους δρόμους βγαίνουν οι τραυματιοφορείς σήμερα, καθώς εξήγγειλαν πανελλαδική απεργία και θα συγκεντρωθούν στις 12.30 έξω από το υπουργείο Υγείας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίδρασή τους στις «τρομακτικές», όπως τις χαρακτηρίζουν, ελλείψεις που υπάρχουν στον κλάδο τους. 

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ένωσή τους αναφέρει ότι η έλλειψη τραυματιοφορέων σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας είναι «τρομακτική, αφού οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν το 60%. Σε μεγάλα νοσοκομεία που δέχονται πάνω από 1.000 ασθενείς σε κάθε εφημερία κάνουν βάρδια δυο τρεις τραυματιοφορείς για τακτικά, έκτακτα περιστατικά και νοσηλευόμενους ασθενείς». Προσθέτει ότι το αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού είναι «πολλές φορές το έργο των τραυματιοφορέων να το επωμίζονται οι συνοδοί των ασθενών (και) έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ να αργούν να παραληφθούν, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να λιμνάζουν στις κλινικές και να καθυστερούν τα εξιτήρια». 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που στηρίζει την απεργία των τραυματιοφορέων, αναφέρει ότι για την έλλειψη προσωπικού δεν ευθύνονται μόνο οι συνταξιοδοτήσεις, «αλλά και οι μετατάξεις που έγιναν προεκλογικά σωρηδόν 526 τραυματιοφορέων σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς να αντικατασταθούν με προσλήψεις νέων» και σημειώνει ότι «οι ελλείψεις σε συνδυασμό με τον χαλασμένο εξοπλισμό (καρότσια, φορεία), την έλλειψη ασθενοφόρων για τις εσωτερικές διακομιδές έχουν φέρει τους τραυματιοφορείς και τους ασθενείς σε απόγνωση».

Δείτε επίσης: Θανατηφόρο τροχαίο στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ