Το τουρκικό προξενείο ψάχνει «κερκόπορτα» στη Θράκη, μέσω δημοψηφίσματος!

Must Read

Δίχως τέλος είναι τα προκλητικά παιχνίδια του τουρκικού προξενείου στη Θράκη. Τελευταίο, η προώθηση δημοψηφίσματος σε δήμο (με μουσουλμάνο δήμαρχο), ο οποίος θεωρείται ότι διατηρεί στενές σχέσεις με το προξενείο και κάνει χρήση όσων ορίζει σχετικά η νομοθεσία («Κλεισθένης»). Σκοπός όσων εφαρμόζουν το συγκεκριμένο σχέδιο είναι είτε να αναδείξουν «καταπίεση» της μειονότητας στη Θράκη είτε να θέσουν τις βάσεις για επόμενα «δημοψηφίσματα», ίσως πολύ πιο σημαντικών από αυτό.

Εν προκειμένω, στον Δήμο Ιάσμου του νομού Ροδόπης θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), μετά την καταψήφιση της σχετικής πρότασης από την πλειοψηφία του Δ.Σ., καθώς και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η δημοτική Αρχή του Οντέρ Μουμίν, ο οποίος είναι ένας από τους τρεις δημάρχους της Θράκης, που διάκεινται ιδιαίτερα φιλικά προς το προξενείο, θεωρεί αναγκαία την ίδρυση της ΔΕΥΑ Ιάσμου, ανακοινώνοντας μάλιστα πως θα κάνει χρήση όσων ορίζει η νομοθεσία για τοπικά δημοψηφίσματα. Προτίθεται, δε, να φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιάσμου, με προτεινόμενη ημερομηνία διεξαγωγής την Κυριακή 8 Μαρτίου.

Δείτε επίσης: Νεκρός γιατρός που δούλευε ασταμάτητα για 10 μέρες ενάντια στον κορωνοϊό

Όπως εκτιμούν οι καλά γνωρίζοντες, ο δήμαρχος αλλά και όσοι τού εισηγήθηκαν την κίνηση αυτή ξέρουν πολύ καλά πως το δημοψήφισμα θα πρέπει να έχει την έγκριση της κεντρικής εξουσίας, κάτι που δεν θα γίνει.

Επόμενο βήμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.viadiplomacy.gr, είναι ότι αμέσως η επικοινωνιακή ομάδα του τουρκικού προξενείου στη Θράκη θα επιχειρήσει να καταγγείλει την Ελλάδα ότι δήθεν καταπατά τα δικαιώματα όχι μόνο των «Τούρκων μουσουλμάνων», αλλά και όλων των υπόλοιπων Ελλήνων.

Η Άγκυρα φέρεται ότι αλλάζει πολιτική στη Θράκη και η Αθήνα όχι μόνο δεν έχει τη δυνατότητα να την αντιμετωπίσει, αφού οι μηχανισμοί της στην περιοχή είναι σε κατάρρευση, αλλά και, έχοντας την προσοχή της σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, δυσκολεύεται να βρει τρόπους αντίδρασης.

Και η συγκεκριμένη προσπάθεια για δημοψήφισμα προφανώς θα είναι δοκιμαστικό εν όψει των επόμενων σταδίων που σκέφτεται να εφαρμόσει η Τουρκία στη Θράκη, με πολύ πιο σοβαρά ζητήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This