Νέο σχέδιο αστυνόμευσης στα Εξάρχεια: Τα ΜΑΤ φεύγουν – «Πάνθηρες», αστυνομικοί σκύλοι και drones αναλαμβάνουν δράση

Must Read

Με τη συμμετοχή αστυνομικών από πολλές υπηρεσίες, σκύλων της «Κ-9», καθώς και drone της ΕΛ.ΑΣ ξεκινά από σήμερα το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στην περιοχή των Εξαρχείων.Τα ΜΑΤ θα αποσυρθούν και θα παραμείνουν μόνο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και στο υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στα Εξάρχεια καθημερινά θα περιπολούν, πεζοί και εποχούμενοι, 90 αστυνομικοί συνολικά (30 ανά βάρδια). Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, θα συμμετέχουν αστυνομικοί από τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ΔΙΑΣ, «Δράση», Δίωξης Ναρκωτικών, Τμήματος Αλλοδαπών και της Τροχαίας. Στο νέο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, της Ομάδας Εμφανούς Αστυνόμευσης και Άμεσης Ανταπόκρισης «Πάνθηρες» και των Ομάδων Παραεμπορίου.

Σε σημεία των Εξαρχείων, όπου υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα, θα κινούνται δυο τετράδες σε πεζές περιπολίες ανά βάρδια και δύο δυάδες με σκουτεράκια και ποδήλατα, ενώ αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών με σκύλους, εκπαιδευμένες ομάδες της ΟΠΚΕ και αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ θα συνδράμουν τις περιπολίες.

Παράλληλα, drone της ΕΛΑΣ θα μεταδίδει συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα ΜΑΤ, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει ότι θα απομακρυνθούν από τα Εξάρχεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ διμοιρίες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία μόνο τις βραδινές ώρες, εκτός και εάν κριθεί αναγκαία η επέμβασή τους σε ειδικές περιπτώσεις.

«Το συγκεκριμένο σχέδιο, παράλληλα με ορισμένες άλλες αστυνομικές δράσεις, πρόκειται να συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια. Η αστυνομική παρουσία θα είναι συνεχής και οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς», τόνισαν στο ΑΠΕ αστυνομικές πηγές.

Στο ευρύτερο κέντρο με τάμπλετ και σκουτεράκια

Στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας και τις λεγόμενες τουριστικές ζώνες ήδη από τις 23 Ιανουαρίου εφαρμόζεται τμηματικά το νέο σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου. Συνολικά 250 αστυνομικοί και νέοι ειδικοί φρουροί, περιπολούν καθημερινά και διενεργούν συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους σε 16 τομείς – περιοχές του κέντρου της πόλης. Για την πληρότητα των έλεγχων πλαισιώνονται από αστυνομικούς της Τροχαίας, της Ασφάλειας και του Αλλοδαπών καθώς και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των Υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους scooter και ποδήλατα, ενώ τους έχουν παρασχεθεί φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (tablet) με on line πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.

Οι έλεγχοι

Όσον αφορά το πρώτο 15νθημέρο εφαρμογής του νέου επιχειρησιακού σχεδίου στο ευρύτερο κέντρο οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν: 6.759 έλεγχους ατόμων, 1.828 προσαγωγές και 167 συλλήψεις για κλοπές, ναρκωτικά, παραεμπόριο, λαθραία καπνικά προϊόντα κ.λπ. αδικήματα, ενώ κατάσχεσαν μεταξύ άλλων: 4 μαχαίρια, 82,4 γραμμάρια ηρωίνης, 43 ναρκωτικά χάπια, 14,3 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης 140 συσκευασίες καπνού, 2.118 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 1.169 είδη ρουχισμού και 4.790 λοιπά είδη παραεμπορίου. Παράλληλα, εντόπισαν 3 αποθήκες προϊόντων παραεμπορίου και σε τρεις περιπτώσεις απομάκρυναν άτομα, που είχαν καταλάβει παράνομα κτίρια και χώρους.

Δείτε επίσης: Άλλη μια νεκρή, που απλά προσπαθούσε να ζεσταθεί, σε γειτονιά της Αθήνας…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This