Λευτέρης Οικονόμου: Καθυστερούν αδικαιολόγητα οι ΕΔΕ για 955 αστυνομικούς

Must Read

Για τεράστιες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην απονομή του πειθαρχικού δικαίου στα σώματα της Ελληνικής Αστυνομίας που εμπλέκονται σε βιαιοπραγίες, αυθαιρεσίες και άλλες παράνομες ενέργειες έκανε λόγο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό, εκκρεμούν αναρίθμητες Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ) κατά αστυνομικών και χιλιάδες διοικητικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, ο Λευτέρης Οικονόμου έκανε γνωστό πως την τριετία 2017-2019 διατάχτηκαν συνολικά 13.786 διοικητικές εξετάσεις, με την σχετική πειθαρχική διαδικασία να καθυστερεί στη συντριπτική πλειονότητα των 955 ΕΔΕ κατά αστυνομικών.

Όπως προκύπτει από τον ετήσιο απολογισμό δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το έτος 2017 διατάχθηκαν 326 ΕΔΕ, εκ των οποίων αρκετές εκκρεμούσαν στο στάδιο της διενέργειας ή του ελέγχου κατά τη διατύπωση γνώμης ή της εκδίκασης, κάποιες τέθηκαν στο αρχείο, ενώ ορισμένες εξακολουθούν να εκκρεμούν.

298 ΕΔΕ το 2019

Ομοίως, το 2018 διατάχθηκαν 331 ΕΔΕ, οι οποίες στην πλειονότητά τους εκκρεμούσαν στο στάδιο της διενέργειας ή του ελέγχου προς εκδίκαση, ενώ αρκετές τέθηκαν στο αρχείο. Ακόμη, υπήρξαν περιπτώσεις όπου στους εμπλεκομένους επιβλήθηκε η κατώτερη πειθαρχική ποινή.

Δείτε επίσης: Bullying: Ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί

Αντίστοιχα το 2019 διατάχθηκαν 298 ΕΔΕ, εκ των οποίων οι 252 εκκρεμούσαν στο στάδιο της διενέργειας ή του ελέγχου προς εκδίκαση, ενώ υπήρξαν αρκετές που τέθηκαν στο αρχείο. Όσον αφορά τις υπόλοιπες, επιβλήθηκε κατώτερη πειθαρχική ποινή στους εμπλεκόμενους
αστυνομικούς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, η ταχύτητα με την οποία αποδίδεται η πειθαρχική δικαιοσύνη δεν πρέπει να αντιβαίνει στις αρχές της δίκαιης δίκης, όπως αναγράφεται στο πειθαρχικό δίκαιο, ενώ οποιαδήποτε μορφή παράβασης των δικαιωμάτων των αστυνομικών κατηγορουμένων επιφέρει ακυρότητα των σχετικών διαδικασιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This