19-9-2020

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα προστασίας για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

Με επιστολή του στους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να ληφθούν έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Παράλληλα, ο ιατρικός σύλλογος αιτείται να ανασταλεί για δυο εβδομάδες η λειτουργία τους, να παραμείνουν ανοικτά τα ιατρεία των ΚΑΠΗ, αλλά και να γίνει αποστολή υγειονομικού υλικού στον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, Καλύμνου και ΕΛ.ΑΣ. Το αίτημα του ιατρικού συλλόγου είναι εύλογο, εφόσον οι συνθήκες που λαμβάνουν χώρα οι συγκεκριμένες συνεδριάσεις των ΚΕΠΑ ενέχουν κινδύνους για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρεται ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι στις εν λόγω Επιτροπές προσέρχονται προς εξέταση ασθενείς που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και στους χώρους δημιουργείται συνωστισμός ενόψει του μεγάλου αριθμού των υποθέσεων που εξετάζονται κάθε φορά.

«Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των ασθενών αλλά και των ιατρών, ήτοι η χορήγηση του απαιτούμενου υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά υγρά), καθώς και η διαμόρφωση των συνθηκών εξέτασης, προκειμένου να αποφευχθεί οιαδήποτε περαιτέρω εξάπλωση», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Παράλληλα, ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στους Δήμους της Αττικής, στην οποία προτείνει τα ιατρεία των ΚΑΠΗ να παραμείνουν ανοικτά προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο, τηρώντας, όμως, για το προσωπικό των ιατρείων και τους ασθενείς, αυστηρά τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις και θα θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στην πρόληψη και την προστασία των ευπαθών ομάδων. Υπάρχει ακόμα χρόνος να κλείσουμε την πόρτα για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί στην λήψη μέτρων».

Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ απέστειλε στον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου και στην Ελληνική Αστυνομία υγειονομικό υλικό (γάντια μάσκες αντισηπτικά κ.τ.λ.) και εξέφρασε τη πρόθεση του να συμβάλλει στη θωράκιση απέναντι στον κορωνοϊό των συμπολιτών μας που φυλάσσουν Θερμοπύλες και αγωνίζονται για τον εθνικό σκοπό. Επίσης ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου και απέστειλε υγειονομικό υλικό.

Δείτε επίσης: Με φράχτη, drones, θερμικές κάμερες, ανιχνευτές κίνησης και κομάντο, η Ελλάδα φρενάρει τον «ασύμμετρο» τουρκικό πόλεμο (video)

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ