Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Γονικές άδειες 15 ημερών για τα κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ειδικό σχήμα αδειών στους γονείς μετά την ανακοίνωση του υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια για το «λουκέτο» στα σχολεία.

Το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί άδεια 15 + 15 ημέρων, δηλαδή έως 15 ημερών στη μητέρα και έως 15 ημερών στον πατέρα, είναι το πιθανότερο σενάριο για τους γονείς που θα μείνουν στο σπίτι μαζί με τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μέρος της άδειας θα αφαιρείται από την κανονική άδεια του εργαζόμενου ενώ το υπόλοιπο τμήμα της άδειας θα επιβαρύνει τον εργοδότη και το κράτος.

Οι ημέρες της άδειας τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα ανέρχονται σε 15 για τον πατέρα και σε 15 για τη μητέρα και μπορεί να χορηγούνται σπονδυλωτά ανάλογα με τις ανάγκες.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ