Αφού είδαν και απόειδαν οι κάτοικοι της Μόριας παίρνουν μόνοι τους μέτρα κατά του κορωνοϊού

Must Read

Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για πέντε πιθανά κρούσματα στο hot spot της πολύπαθης Μόριας, αλλά και η υποστελέχωση του νοσοκομείου του νησιού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναγκάζουν τους κατοίκους να λάβουν μόνοι τους μέτρα για να αποφύγουν το ενδεχόμενο διασποράς του κορωνοϊού.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να λάβει μέτρα και να βάλει σε καραντίνα τους ανθρώπους αυτούς. Οπότε, θα αναγκαστούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να φρουρούμε τις κομβικές εισόδους του ΚΥΤ, προκειμένου να μη διασπαρεί ο ιός» λέει η συνταξιούχος εκπαιδευτικός και μέλος της Επιτροπής Κατοίκων Μόριας Κλεονίκη Βουγιουκλή.

Όπως εξηγεί, δεν πρόκειται για ρατσιστική κίνηση, αλλά για μια κραυγή αγωνίας σχετικά με τον κίνδυνο στον οποίο τίθενται οι ζωές τόσο των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών όσο και των κατοίκων.

«Κάνουν την ανάγκη τους παντού»

«Χιλιάδες άνθρωποι κάνουν τις βιολογικές τους ανάγκες παντού και ζουν σε άθλιες συνθήκες, που ευνοούν τραγικά την εξάπλωση του ιού» λέει, καταγγέλλοντας ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση τυχόν εξάπλωσης του κορωνοϊού ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

«Αν εγώ νοσήσω, θα μείνω σπίτι μου για όσο χρειαστεί. Τόσες χιλιάδες άνθρωποι που ζουν εκεί, όμως, πώς θα προστατευτούν; Αν από τους περίπου 25.000 που μένουν τώρα εκεί νοσήσουν έστω οι 5.000, αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί;» αναρωτιέται.

Δείτε επίσης: Ποια είναι η διαδικασία για να κάνετε τεστ για τον κορωνοϊό και πόσο κοστίζει

Την Τετάρτη οι κάτοικοι της Μόριας έστειλαν επιστολή προς το υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τον εισαγγελέα, ζητώντας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα στον καταυλισμό προκειμένου να προστατευτούν.

«Μας δημιουργούνται εύλογοι φόβοι και ερωτήματα για μία άμεση υγειονομική απειλή για τον γηγενή και μη πληθυσμό της περιοχής και κατ’ επέκταση όλου του νησιού, καθώς δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις μετακινήσεις των αιτούντων άσυλο σε όλο το νησί» αναφέρουν χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This