Κυριακή 13/6/2021

Αυτά είναι τα δεκατρία νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό

Συνολικά 13 είναι τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό. Οι συγκεκριμένες νοσοκομειακές μονάδες είναι οι μόνες που έχουν τη δυνατότητα να υποδεχτούν και να αντιμετωπίσουν κρούσματα ή πιθανά κρούσματα της ασθένειας του νέου ιού, ο οποίος προελαύνει στη χώρα. Μάλιστα, έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι απομόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Τα νοσοκομεία αναφοράς, στα οποία μπορούν οι πολίτες να απευθυνθούν, είναι για την 1η ΥΠΕ βασικό το Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Σωτηρία», με αναπληρωματικό το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός». Για τη 2η ΥΠΕ, βασικό είναι το Πανεπιστημιακό Αττικόν και αναπληρωματικό το Θριάσιο Ελευσίνας. Όσον αφορά την 3η ΥΠΕ, οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Πανεπιστημιακό ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ενώ αναπληρωματικά είναι τόσο το Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης όσο και το Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας.

Δείτε επίσης: Σοκάρει πασίγνωστη ιερόδουλη: Έχω μέρες να «ξαπλώσω» σε κρεβάτι… Ο κορωνοϊός μας κατέστρεψε!

Για την 5η ΥΠΕ, βασικό νοσοκομείο αναφοράς είναι το Πανεπιστημιακό Λάρισας και αναπληρωματικό το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, για την 6η ΥΠΕ βασικό το Πανεπιστημιακό Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» και αναπληρωματικό το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων. Τέλος, όσον αφορά την 7η ΥΠΕ, βασικό νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι το ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου και αναπληρωματικό το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».

Το υπουργείο Υγείας προτρέπει σε ανακοίνωσή του τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες σχετικά με τη σωστή υγιεινή και τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ενώ επισημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγονται οι συναθροίσεις και οι συναντήσεις ικανής μερίδας ατόμων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ