Δευτέρα 14/6/2021

Στελέχη των σούπερ μάρκετ: «Υπάρχουν αποθέματα και δεν πρόκειται να αδειάσουν τα ράφια»!

Το μήνυμα ότι τα ράφια των σούπερ μάρκετ δεν πρόκειται να αδειάσουν λόγω του κορωνοϊού, καθώς υπάρχουν αρκετά αποθέματα σε αγαθά στις αποθήκες, στέλνουν οι παράγοντες της αγοράς.

Ήδη, από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στην Ελλάδα, η κίνηση στην αγορά αυξήθηκε. Παρότι οι εικόνες που είδαμε στα σούπερ μάρκετ στην Κίνα και την Ιταλία, με τα ράφια κυριολεκτικά να αδειάζουν, δεν σημειώθηκαν στη χώρα μας, την Πέμπτη παρατηρήθηκαν ελλείψεις σε αρκετά προϊόντα. Πρώτα στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού ήρθαν τα καθαριστικά, τα απολυμαντικά και τα τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν στελέχη αλυσίδων σούπερ μάρκετ, την ώρα που αυξάνεται η ανησυχία των πολιτών για τον Covid-19, τα νέα από την αγορά είναι καθησυχαστικά, καθώς δεν θα υπάρξουν ελλείψεις αγαθών, αφού υπάρχουν αρκετά αποθέματα στις αποθήκες. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα προϊόντα που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, εκτός από τα απολυμαντικά και τα καθαριστικά, είναι τα ζυμαρικά, το αλεύρι, οι κονσέρβες και τα κατεψυγμένα τρόφιμα.

Διαβάστε επίσης: Ουχάν θυμίζουν οι ελληνικές πόλεις που «χτύπησε» ο κορωνοϊός – Στην… κοσμάρα τους οι μαθητές στην Κρήτη!

Η μόνη έλλειψη που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αντιμετωπιστεί άμεσα είναι στα απολυμαντικά και τα αντισηπτικά, για τα οποία επικρατεί, κυριολεκτικά, «φρενίτιδα», με τις εταιρίες να μην προλαβαίνουν να παράξουν καινούργιες παρτίδες ώστε να καλυφθεί η ζήτηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ