Έκτακτα μέτρα από τους φαρμακοποιούς: Μέχρι δύο πελάτες εντός των φαρμακείων και χάραξη διαχωριστικών γραμμών!

Must Read

Έκτακτα μέτρα είναι πανέτοιμοι να λάβουν και οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, προκειμένου να συνδράμουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μετά και τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής η κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής αποφάσισε ομόφωνα μια σειρά μέτρων, που αφορούν στη λειτουργία των φαρμακείων, για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των φαρμακοποιών-μελών του Συλλόγου:

  • Δεν θα μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στο χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους, εκτός του χώρου του καταστήματος.
  • Ο πολίτης οφείλει να τηρεί υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη, που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (π.χ. χάραξη με αυτοκόλλητη ταινία) σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο, μία διαχωριστική γραμμή.
  • Οι φαρμακοποιοί, καθώς και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν καθόλη την διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου, γάντια και μάσκα.
  • Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Α. ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ενημερωτικό σημείωμα προς τους πολίτες, το οποίο πρέπει να αναρτηθεί στα φαρμακεία, στο οποίο αναφέρονται τα παραπάνω μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Στελέχη των σούπερ μάρκετ: «Υπάρχουν αποθέματα και δεν πρόκειται να αδειάσουν τα ράφια»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This