Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας: Θέμα χρόνου η δυσκολότερη απόφαση που θα πάρει ο Μητσοτάκης! – Τι είπε η Πελώνη

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Μπροστά στην πιο δύσκολη απόφαση της πολιτικής του «ζωής» βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος καλείται τώρα όχι μόνο να σταματήσει μια τυχόν ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά και να στείλει ένα μήνυμα (αυτό είναι και το πιο σημαντικό) στους πολίτες ώστε να πάρουν σοβαρά τις εκκλήσεις των ειδικών και να καταλάβουν ότι η πανδημία δεν είναι πλέον απειλή αλλά γεγονός!

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή δύο θέματα:

  1. Το ένα είναι οι παροχές. Σε αυτό το επίπεδο, το οικονομικό επιτελείο σε συνεργασία με την Ευρώπη ετοιμάζεται (όπως έχει ήδη φανεί) να δώσει «γη και ύδωρ» τόσο στις επιχειρήσεις που πλήττονται αλλά και στους πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση και μάλιστα σε μία χώρα όπου ζει ακόμα την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.
  2. Το δεύτερο είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας, που έμμεσα παραπέμπει σε «στρατιωτικό νόμο», κάτι όμως που είναι αναπόφευκτο εάν θέλουμε να προλάβουμε καταστάσεις που βιώνει τόσο η Ιταλία όσο και η Ισπανία.

Μετά τις απίστευτες εικόνες που μετέδωσαν όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, με τις ουρές στα σούπερ μάρκετ, τις ουρές σε υπαίθρια μπαράκια, τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας (αλλά και νέα παιδιά) να μαζεύονται σε πάρκα και να το διασκεδάζουν αλλά και με ανθρώπους που αγνοώντας τον κίνδυνο συνέρεαν στις εκκλησίες ώστε να κοινωνήσουν, η «άσκηση επί χάρτου» για μια απαγόρευση κυκλοφορίας είναι πλέον ειλημμένη απόφαση.

Από χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κύριος Τσιόδρας αλλά και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συζητούν πως θα γίνει η απαγόρευση κυκλοφορίας και όχι αν θα γίνει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απαγόρευση θα συνοδευτεί με ολικό κλείσιμο των καταστημάτων με εξαίρεση τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ και τα περίπτερα.

Θα απαγορευθεί η επίσκεψη σε πιστωτικά ιδρύματα και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ υπάρχει σκέψη και για επιβολής προστίμου, ακολουθώντας το μοντέλο της Ισπανίας ο οποίος συναθροίζεται άσκοπα ή κυκλοφορεί χωρίς λόγο στους δρόμους.

Η Κυβερνητική εκπρόσωπος

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αναστασία Πελώνη ωστόσο διέψευσε τα περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων λόγω του κορωνοϊού. Ανακόνωσε πως από αύριο δεν ισχύει ο δακτύλιος, ενώ τόνισε πως όποιος εισέρχεται πλέον στη χώρα θα μπαίνει απευθείας σε 14ημερη καραντίνα.

Δείτε επίσης: Έρχονται αλλαγές στα σούπερ μάρκετ – Διεύρυνση ωραρίου και ανοιχτά τις Κυριακές

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ