Έρχονται αλλαγές στα σούπερ μάρκετ – Διεύρυνση ωραρίου και ανοιχτά τις Κυριακές

Must Read

Αλλαγές στο ωράριο της λειτουργίας τον σούπερ μάρκετ αναμένεται να υπάρξει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία αναμένεται ίσως και σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Κυβέρνηση μελετάει να λειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων έτσι ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και να μην υπάρχει συνωστισμός έξω από τα μαγαζιά.

Επίσης, υπάρχει περιορισμός εισόδου πελατών με βάση τη σχέση 1 πελάτης ανά 10 τ.μ. του καταστήματος και υποχρεωτική απόσταση 2 μέτρων μεταξύ καταναλωτών και υπαλλήλων.

Τέλος, θα υπάρξει η δυνατότητα λειτουργίας των σούπερ μάρκετ τις επόμενες 4 Κυριακές, ενώ ήδη έχει επιτραπεί το ντελίβερι των αγορών από τα σούπερ μάρκετ και τις Κυριακές.

«Κλείστε τα εμπορικά»

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας έστειλε επιστολή στους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας με την οποία ζητάει την αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων.

«Καθημερινά λαμβάνουμε πιεστικά μηνύματα από την πλειοψηφία των Εμπορικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα που ζητούν πλέον την συνολική αναστολή της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Ήδη πολλοί επιχειρηματίες, αυτοβούλως, αποφασίζουν να προχωρήσουν στο κλείσιμο των καταστημάτων τους»,  αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή που συνεχίζει: «Είναι επομένως η ώρα αυτό να γίνει συνολικά με κρατική απόφαση, όπως ακριβώς έχει γίνει στην Ιταλία και στην Ισπανία, με την εξαίρεση των καταστημάτων τροφίμων, των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων.

Εφόσον η αναστολή λειτουργίας εφαρμοστεί υποχρεωτικά και με καθολικό τρόπο, θα προστατευτεί ουσιαστικά η δημόσια υγεία και δεν θα δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στις εμπορικές επιχειρήσεις. Φυσικά, η απόφαση πρέπει να συνοδεύεται από αντίστοιχα υποστηρικτικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αυτών».

Δείτε επίσης: Έτσι θα γίνεται πλέον η είσοδος των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ – Πλαφόν στην αγορά αντισηπτικών (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This