Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Έτσι θα γίνεται πλέον η είσοδος των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ – Πλαφόν στην αγορά αντισηπτικών (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ιεροτελεστία πλέον η είσοδος στα σούπερ μάρκετ, αφού οι Έλληνες δεν βάζουν μυαλό και συνωστίζονται παντού αντί να πάρουν μέτρα προφύλαξης. Από σήμερα η είσοδος στα καταστήματα τροφίμων θα γίνεται με μια κάρτα, η οποία θα δίδεται από τον σεκιούριτι στην είσοδο του καταστήματος.

Χωρίς αυτή την κάρτα δεν μπορεί να μπει κανείς στο σούπερ μάρκετ. Μόλις την έχει κάποιος στα χέρια του θα περιμένει να ακούσει το νούμερό του από τα μεγάφωνα και στη συνέχεια θα μπαίνει να κάνει τα ψώνια του.

Όταν ο καταναλωτής τελειώνει την κάρτα του θα την παραδίδει στην έξοδο. Εκεί  η κάρτα θα απολυμαίνεται και θα παραδίδεται στον επόμενο πελάτη. Επίσης, θα τηρείται η αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα μεταξύ τους.
Ο  Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού, πως υπάρχει επάρκεια και ακόμη και στα αντισηπτικά θα υπάρξει άμεσα ανεφοδιασμός.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι από σήμερα ισχύει πλαφόν στην αγορά αντισηπτικών και ο κάθε καταναλωτής θα μπορεί να αγοράζει έως και τρία αντισηπτικά ανά καρότσι, επειδή παρατηρείται το φαινόμενο από καταναλωτές να αγοράζουν κατά δεκάδες τα αντισηπτικά, αδειάζοντας τα ράφια.

«Θα υπάρχει κάρτα εισόδου αριθμημένη. Έχει γίνει διαίρεση των τετραγωνικών του μαγαζιού για να γνωρίζουμε πόσοι πελάτες μπορούν να μπουν. Όποιος πελάτης θα μπαίνει μέσα θα παίρνει κάρτα και θα αφήνει μετά την κάρτα. Πίσω από την κάρτα υπάρχουν οδηγίες που έχουμε εκδώσει. Κάθε μισή ώρα θα υπάρχει ανακοίνωση για το πώς θα προσέρχονται οι πελάτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης, που επισκέφτηκε το πρωί σούπερ μάρκετ στη Χαλκηδόνα όπου πραγματοποίησε αυτοψία.

Δείτε επίσης: Τέρμα ο συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ! Έλεγχος εισόδου από αύριο Δευτέρα – Delivery και τις Κυριακές

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης