Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Κάτοικοι του χωριού Δαμασκηνιά μίλησαν στο newsbreak.gr: «Στο χωριό μας είναι όλοι άρρωστοι. Φοβόμαστε για τα χειρότερα!»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

«Εννέα άτομα είναι επιβεβαιωμένα. Τώρα οι υπόλοιποι ένας από εδώ κι άλλος από ‘κει. Άλλοι έχουν λίγο πυρετό, άλλοι βήχουν και φοβούνται οι άνθρωποι μήπως έχουν αυτόν τον ιό. Πρέπει να κάνουν υπομονή, να καθίσουν μέσα στα σπίτια τους. Το καταλάβανε επιτέλους.Τις προηγούμενες ημέρες έβγαιναν έξω!», δήλωσε στο newsbreak.gr ο πρόεδρος της Δαμασκηνιάς, Παύλος Τζανάς.

Το συγκεκριμένο χωριό του νομού Κοζάνης μαζί με τη Δραγασιά, τέθηκαν σε καραντίνα αφού ένα σημαντικό ποσοστό των κατοίκων του έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ ένας 93χρονος ιδιοκτήτης καφενείου πέθανε από αυτόν.

Δείτε επίσης: Προσοχή στα πλυντήρια – Σε ποιες θερμοκρασίες «σκοτώνεται» ο κορωνοϊός – Δεν αρκεί το σύντομο πρόγραμμα

Από την πλευρά του ακόμη ένας κάτοικος μας είπε πως εκτός από το χωριό τους έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η Δραγασιά. «Ο φόβος είναι λίγο μεγαλούτσικος. Μένω στο σπίτι. Ήταν απρόοπτος για μας ο αποκλεισμός και πετάχτηκα μέχρι το Τσοτίλι να ψωνίσω κάποια πράγματα. Στην διαδρομή, που πήγα 20 χιλιόμετρα, συνάντησα μόνο ένα αυτοκίνητο», μας είπε ο Παύλος Τζώνης.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Στέργιος Ζήκας, ανέφερε πως «Στο χωριό μας είναι πάρα πολλοί άρρωστοι άνθρωποι. Είναι απομονωμένοι στο χωριό και δεν πάει κανένας. Το ότι πήγε ένας άνθρωπος και ψέκασε τα παγκάκια της εκκλησίας δεν σημαίνει ότι έκαναν κάτι για τους κατοίκους αυτούς, οι οποίοι είναι στα νοσοκομεία».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ