Δευτέρα 14/6/2021

Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές – Θα πουλάνε μόνο τρόφιμα και φρούτα

Για την ώρα παραμένουν ανοιχτές οι λαϊκές αγορές, όμως θα λειτουργούν με αρκετούς περιορισμούς μέχρι την επαναξιολόγηση της κατάστασης. Στο εξής, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, θα διατίθενται από τις λαϊκές μόνο τρόφιμα και προσωρινά θα απαγορευτεί η πώληση ειδών ένδυσης και υπόδησης, πλαστικών και γενικά όλων των βιομηχανοποιημένων προϊόντων.

Οι καταναλωτές θα βρίσκουν στις λαϊκές μόνο νωπά προϊόντα, τρόφιμα και είδη καθημερινής ανάγκης, όπως είναι τα χαρτικά. Συγκεκριμένα, θα πωλούνται πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης, νωπά οπωροκηπευτικά, αβγά, ελιές, ελαιόλαδο, κρασί, μέλι, πουλερικά, νωπά βιολογικά, αλιεύματα και κατεψυγμένα. Επίσης τυροκομικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, όσπρια, ρύζι, ζαχαρώδη, καφές και παρασκευάσματα ζύμης.

Στόχος είναι να στήνονται λιγότεροι πάγκοι στη λαϊκή και να βρίσκονται αραιότερα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Σε αυτό θα παίξει ρόλο και το προσωπικό των εταιριών security που τις επιτηρεί, σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες τις οποίες αποφάσισε και συνέστησε η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).

Δείτε επίσης: Δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής για όλους τους πολίτες από την Περιφέρεια Αττικής!

«Μίλησα και με τον πρόεδρο των λαϊκών αγορών και του είπα ότι πρέπει οπωσδήποτε τώρα με τη μείωση αυτή να απομακρύνει και τους πάγκους ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να υπάρχει μεγάλη απόσταση για να μην πλησιάζει ο ένας τον άλλον» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Εξάλλου, με δική της πρωτοβουλία η ΠΟΣΠΛΑ είχε αποφασίσει την ενίσχυση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό στις λαϊκές, ζητώντας από τους επαγγελματίες μέλη της να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα αντισηπτικά για την απολύμανση των πάγκων και των ζυγαριών, να χρησιμοποιούν γάντια, καθώς και να διαθέτουν και στους πελάτες τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ