Απροστάτευτοι, απελπισμένοι και εξοντωμένοι οι ντελιβεράδες στον καθημερινό τους «αγώνα»!

Must Read

Εξοργισμένοι και απελπισμένοι είναι οι ντελιβεράδες της Θεσσαλονίκης, που το πρωί της Τετάρτης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή της Καμάρας με τα μηχανάκια τους.

Πάνω στα δίκυκλα με τα οποία κάνουν καθημερινά δεκάδες δρομολόγια για να διανείμουν φαγητό σε σπίτια και επιχειρήσεις, τα μέλη της επιτροπής αγώνα διανομέων στον κλάδο του επισιτισμού είχαν αναρτήσει πανό με αίτημα να εφαρμόζονται στην εργασία τους τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Οι ντελιβεράδες κατήγγειλαν ότι υπάρχουν εργοδότες που δεν τους παρέχουν τα απαιτούμενα μέσα προστασίας της υγείας, όπως γάντια που αυτή την εποχή είναι περισσότερο απαραίτητα από κάθε άλλη φορά λόγω κορωνοϊού, κράνη και αδιάβροχα, αλλά τους ζητούν να τα πληρώνουν οι ίδιοι.

Δεν τους δίνουν τα έξοδα κίνησης

Παράλληλα, δεν τους καταβάλλουν τα προβλεπόμενα για έξοδα κίνησης (δηλαδή, βάζουν από το πορτοφόλι τους τη βενζίνη για να πηγαίνουν τις παραγγελίες), συντήρησης κ.λπ. Επίσης, υποστήριξαν ότι, με πρόσχημα τα μέτρα για τον κορωνοϊό που υποχρέωσαν επιχειρήσεις εστίασης να κατεβάσουν προσωρινά ρολά, οι εργοδότες τούς επιβάλλουν εξοντωτικά ωράρια που οδηγούν συχνά σε ατυχήματα ή ακόμα και δυστυχήματα!

Δείτε επίσης: Κατ’ οίκον εξέταση για ύποπτα κρούσματα από 500 κινητά συνεργεία νοσηλείας!

Τα μέλη της επιτροπής ζητούν από τους συναδέλφους τους να αρνούνται να εργαστούν χωρίς τα αναγκαία μέσα προφύλαξης και να καταγγέλλουν αμέσως τέτοιου είδους φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ενώ από το κράτος ζητούν την αύξηση των ελέγχων στις επιχειρήσεις όπου εργάζονται διανομείς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This