Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Tips: H καλή νοικοκυρά στην πανδημία φαίνεται

H καθαριότητα στο σπίτι είναι ακόμη πιο σημαντική από πριν στη μάχη κατά του κορονοϊού. Ήδη υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο με σχετικές οδηγίες από ειδικούς. Αυτό που προτάσσεται είναι ότι προτού περάσουμε αντισηπτικά στις επιφάνειες θα πρέπει να τις έχουμε καθαρίσει ως συνήθως με σαπούνι και νερό.

Όσο για τα αντισηπτικά προϊόντα, αυτά θα πρέπει να τα αφήνουμε πάνω στις επιφάνειες για πάνω από 30 δευτερόλεπτα προτού τα σκουπίσουμε. Όλες οι επιφάνειες, αλλά και οι διακόπτες και τα χερούλια θα πρέπει να περνιούνται με αντισηπτικό καθημερινά ή και πιο συχνά αν στο σπίτι κυκλοφορούν άνθρωποι που μπαινοβγαίνουν.

Αντισηπτικά θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούνται σε τηλεκοντρόλ, καφετιέρες αλλά και στα άλλα κατσαρολικά που πιάνουμε. Ολα αυτά τα καθαρίζουμε φορώντας γάντια -εννοείται- αλλά και με σφουγγάρια και πανάκια, τα οποία αν παραμείνουν με την υγρασία αποτελούν ανατριχιαστικά παραγωγική πηγή μικροβίων. Επίσης, τα πλυντήρια θέλουν… πλύσιμο.

Καταρχάς για να μη φωλιάσουν σ’ αυτά μικρόβια φροντίστε όλα τα εσώρουχα, οι πετσέτες και τα πετσετάκια κουζίνας να πλένονται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 60 βαθμών Κελσίου, αλλά και να κάνετε κάποια πλυσίματα των πλυντηρίων χωρίς ρούχα μέσα. Αυτό καλό είναι να γίνεται μία φορά την εβδομάδα με νερό υψηλής θερμοκρασίας και κάποιο αντισηπτικό.

Τέλος, επειδή η τσάντα πάει παντού και δυστυχώς επιστρέφοντας στο σπίτι φέρνει τα πάντα, οι ειδικοί προτρέπουν να την περνάμε σχολαστικά με αντισηπτικό κατά την επιστροφή, όπως και το περιεχόμενο της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ