«Όχι» από την ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου στην επαναπρόσληψη 8 έμπειρων γιατρών που απολύθηκαν παρανόμως

Must Read

Την άρνησή της να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη 8 έμπειρων γιατρών, εξέφρασε η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, σε μια περίοδο όπου η Πολιτεία προσπαθεί να επανδρώσει με γιατρούς και νοσηλευτές τις υγειονομικές μονάδες, ώστε να επιτύχει τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία ζητά να ανασταλεί απόφασή του, μέσω της οποίας διατάσσεται η απασχόληση-επαναπρόσληψη 8 ιατρών Κέντρων Υγείας, για τους οποίους έχει κριθεί ότι απολύθηκαν παράνομα, μέχρι να εκδοθεί απόφαση του Εφετείου επί της εφέσεως, η οποία θα συζητηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο Παναγιώτης Ψυχάρης, πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημοσίου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ), υπογραμμίζει σε δήλωσή του ότι «επιτέλους η 2η ΔΥΠΕ πρέπει να εμπεδώσει ότι δεν μπορεί να παίζει με ανθρώπινες ζωές», προσθέτοντας ότι «πρέπει, επιτέλους, το κράτος να προστατέψει τους κατοίκους της χώρας μας, από τυχοδιωκτικές τακτικές και επικίνδυνες πρακτικές για τη Δημόσια Υγεία».

Και, ενώ η απόφαση του αρμόδιου Πρωτοδίκη για το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής αναμένεται αύριο, είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι η συνδικαλιστική οργάνωση είχε ενημερώσει από 13/3 την 2η ΔΥΠΕΔ στο ατόπημα στο οποίο βαδίζει.

Διαβάστε επίσης: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ξέχασαν τους παρόχους και ιδιαίτερα τις Υπηρεσίες Υγείας!

Χαρακτηριστικά στο έγγραφο –το οποίο κοινοποιήθηκε και στο υπουργείο Υγείας- αναφέρεται: «Θεωρούμε ότι η 2η ΔΥΠΕ προχωρεί σε απαράδεκτες κινήσεις οι οποίες υποβαθμίζουν και αποδυναμώνουν το Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, ειδικά τώρα που η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ, Παναγιώτη Ψυχάρη:
«Η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΔΥΠΕ), προέβη σε αίτηση αναστολής κατά απόφασης, που δικαιώνει απολυμένους γιατρούς. Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα και αναμένουμε το αποτέλεσμα.
Οι γιατροί είχαν απολυθεί το Γενάρη του 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Ξανθού (Ν. 4461/2017).
Σήμερα που οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό, λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, είναι τεράστιες και τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κάνει έκκληση σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να στελεχώσουν το σύστημα υγείας, η 2η ΔΥΠΕ προέβη σε μια πράξη, η οποία ήδη έχει γράψει ιστορία με τα μελανότερα χρώματα.
Παρά την έκκληση, από την Ομοσπονδία μας, να αποσύρει την αίτηση αναστολής, συνεχίζει με ιδιαίτερο ζήλο μια πράξη, που μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει.
Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Δεν περισσεύει ούτε ένας γιατρός σήμερα.
Πρέπει επιτέλους το κράτος να προστατέψει τους κατοίκους της χώρας μας, από τυχοδιωκτικές τακτικές και επικίνδυνες πρακτικές για τη Δημόσια Υγεία.
Και επιτέλους η 2η ΔΥΠΕ πρέπει να εμπεδώσει ότι δεν μπορεί να παίζει με ανθρώπινες ζωές.
Έργο της σήμερα είναι να οργανώσει έγκαιρα και με ακρίβεια την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόσο σε προληπτικό επίπεδο, άσο και σε θεραπευτικό, πριν είναι αργά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This