Ο κορωνοϊός κάνει την εξυπηρέτηση των πολιτών να ξεκινήσει μια ώρα νωρίτερα

Must Read

Νωρίτερα από το προβλεπόμενο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το gov.gr, η ηλεκτρονική πύλη για την ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που έχουν επιβληθεί και συγκεκριμένα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αρχικά, η λειτουργία του gov.gr από την επόμενη εβδομάδα θα είναι σε δοκιμαστική έκδοση, με το Υπουργείο να καλεί τους πολίτες να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους και πιθανές προτάσεις για τη λειτουργία της πύλης και τις διαθέσιμες υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: Κλείνει για τους επισκέπτες και το Άγιον Όρος μέχρι 30 Μαρτίου

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η πλατφόρμα του gov.gr θα φιλοξενεί όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου που καταρχήν είναι, ήδη, διαθέσιμες ψηφιακά και συνεχώς θα εμπλουτίζεται με νέες, καθώς κάθε υπηρεσία, που θα ψηφιοποιείται στο μέλλον, θα είναι απευθείας διαθέσιμη στην πλατφόρμα του gov.gr.

Η προοπτική είναι να περάσουν σταδιακά στην πλατφόρμα σχεδόν όλες οι υπηρεσίες, που μπορούν να ψηφιοποιηθούν. Η αρχή φαίνεται πως θα γίνει με την υπεύθυνη δήλωση, την άυλη συνταγογράφηση και την εξουσιοδότηση. Στόχος είναι, στην τελική εκδοχή του gov.gr, οι υπηρεσίες πιστοποιητικά να μπορούν να αναζητούν μόνες τους τα διαθέσιμα δεδομένα για τους πολίτες και άρα να ανταλλάσσονται πληροφορίες και όχι χαρτιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This