Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Ο κορωνοϊός κάνει την εξυπηρέτηση των πολιτών να ξεκινήσει μια ώρα νωρίτερα

Νωρίτερα από το προβλεπόμενο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το gov.gr, η ηλεκτρονική πύλη για την ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που έχουν επιβληθεί και συγκεκριμένα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αρχικά, η λειτουργία του gov.gr από την επόμενη εβδομάδα θα είναι σε δοκιμαστική έκδοση, με το Υπουργείο να καλεί τους πολίτες να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους και πιθανές προτάσεις για τη λειτουργία της πύλης και τις διαθέσιμες υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: Κλείνει για τους επισκέπτες και το Άγιον Όρος μέχρι 30 Μαρτίου

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η πλατφόρμα του gov.gr θα φιλοξενεί όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου που καταρχήν είναι, ήδη, διαθέσιμες ψηφιακά και συνεχώς θα εμπλουτίζεται με νέες, καθώς κάθε υπηρεσία, που θα ψηφιοποιείται στο μέλλον, θα είναι απευθείας διαθέσιμη στην πλατφόρμα του gov.gr.

Η προοπτική είναι να περάσουν σταδιακά στην πλατφόρμα σχεδόν όλες οι υπηρεσίες, που μπορούν να ψηφιοποιηθούν. Η αρχή φαίνεται πως θα γίνει με την υπεύθυνη δήλωση, την άυλη συνταγογράφηση και την εξουσιοδότηση. Στόχος είναι, στην τελική εκδοχή του gov.gr, οι υπηρεσίες πιστοποιητικά να μπορούν να αναζητούν μόνες τους τα διαθέσιμα δεδομένα για τους πολίτες και άρα να ανταλλάσσονται πληροφορίες και όχι χαρτιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ