Γιάφκες με αντιαρματικά «ξέθαψε» η Αντιτρομοκρατική σε Σεπόλια και Εξάρχεια – Ως και τούνελ διαφυγής υπήρχε έτοιμο!

Must Read

Βαρύς οπλισμός, μεταξύ άλλων αντιαρματικά όπλα RPG, αλλά και κρησφύγετο μέσα σε τούνελ (!) εντοπίστηκαν το πρωί της Πέμπτης, από ταυτόχρονες επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ σε δύο γιάφκες στα Σεπόλια και τα Εξάρχεια.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας για τη δράση Κούρδων και υποστηρικτών τους στην Τουρκία, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Διεθνούς Τρομοκρατίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας να πραγματοποιούν ταυτόχρονη έφοδο στα γραφεία του Λαϊκού Μετώπου-Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατουμένους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν στην οδό Τζαβέλα, στα Εξάρχεια, και σε ένα σπίτι, στο οποίο διέμεναν τα μέλη του στην οδό Αυλώνος 7, στα Σεπόλια.

Στα Σεπόλια οι ένοικοι φαίνεται ότι είχαν τοποθετήσει κάμερες, για να ελέγχουν την κίνηση στον δρόμο, ενώ στο υπόγειο της μονοκατοικίας αποκαλύφθηκε ένα τούνελ μήκους 25 μέτρων και βάθους τεσσάρων, το οποίο εκτεινόταν από το κλιμακοστάσιο έως το πεζοδρόμιο έξω από το κτίριο!

αντιτρομοκρατικη

Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο εντόπισε μέσα σε κρύπτες ολόκληρο οπλοστάσιο, το οποίο περιλάμβανε ιδιαίτερα βαρύ οπλισμό. Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν αντιαρματικά RPG και πολεμικό υλικό, καλάσνικοφ, πιστόλια, πυροκροτητές και χειροβομβίδες. Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η υπόγεια διάβαση χρησίμευε ως δίοδος διαφυγής από τη γιάφκα, στην οποία κρυβόταν το οπλοστάσιο, στο ενδεχόμενο εφόδου ή άλλης έκτακτης ανάγκης.

Μέλη κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., προσήχθησαν 26 αλλοδαποί -όλοι τους Κούρδοι με τουρκικά διαβατήρια- οι οποίοι φέρεται ότι συμμετείχαν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες και σε δράσεις της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης DHKP-C, δηλαδή του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου. Σε βάρος 10 εξ αυτών έχει σχηματιστεί δικογραφία με κακουργηματικές κατηγορίες και, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα ο οποίος ενημερώνεται για την εξέλιξη της προανάκρισης.

αντιτρομοκρατικη

Όλα τα ευρήματα και, κυρίως, το πολεμικό υλικό έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., για ανίχνευση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, αλλά και για βαλλιστική εξέταση. Αυτό που εξετάζεται, είναι αν τα αντιαρματικά έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον οπλισμό που είχε κάνει φτερά από στρατόπεδο στη Λέρο. Με την ολοκλήρωση των ερευνών, αναμένεται αναλυτική επίσημη ενημέρωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης: Διαρκείς περιπολίες στα μεγάλα αστικά κέντρα για αποτροπή διαρρήξεων στα κλειστά καταστήματα

Δεν είναι η πρώτη φορά που το αντιτρομοκρατικό επιτελείο συλλαμβάνει στην Αθήνα μέλη της οργάνωσης DHKP-C, που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις καμικάζι στην Τουρκία, κατά της Αστυνομίας, της αμερικανικής πρεσβείας και της πρωθυπουργικής κατοικίας. Πληροφορίες είχαν συνδέσει στο παρελθόν τις δράσεις της ακόμη και με πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας, της γνωστής ΜΙΤ.

Ο πολιτικός βραχίονάς της έχει τεθεί εκτός νόμου στη γειτονική χώρα, ενώ συνολικά η οργάνωση βρίσκεται στις λίστες των τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και -φυσικά- της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This