Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Στη ζούλα του… κορωνοϊού μεταφέρθηκαν 604 μετανάστες στην ενδοχώρα

Την ώρα που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον κορωνοϊό και οι πολίτες έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους παραμένοντας στο σπίτι εξαιτίας του φόβου για την εξάπλωση του ιού, εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν την Παρασκευή στις κλειστές δομές που βρίσκονται στη θέση Κλειδί Σερρών και τη Μαλακάσα.

Πρόκειται για 604 αλλοδαπούς οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου και σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου. Ωστόσο, η μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα έπειτα από απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου γεννά εύλογους φόβους για πιθανή υγειονομική απειλή, καθώς πρόκειται για ανθρώπους που μέχρι πρότινος διέμεναν κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Δείτε επίσης: Χωρίς τις νταλίκες τους επέστρεψαν οι 13 οδηγοί, που κρατούνταν «όμηροι» στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ (video)

Το ναυλωμένο πλοίο «Aqua Blue» παρέλαβε την Παρασκευή 131 άτομα από τη Σάμο, 284 από τη Χίο και 189 από τα λιμάνια της Μυτιλήνης και του Μολύβου. Το ίδιο πλοίο θα αναχωρήσει σήμερα το μεσημέρι για τη Λέρο, όπου θα επιβιβάσει 252 μετανάστες και στη συνέχεια θα παραλάβει 57 άτομα από την Κάλυμνο και 72 από την Κω επιστρέφοντας στη Ραφήνα. Όλοι οι μετανάστες που θα αφιχθούν στο λιμάνι της Ραφήνας θα μεταφερθούν στην κλειστή δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να προωθηθούν στις χώρες προέλευσής τους. Ώσπου να γίνει αυτό, όμως, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τον ιό στην πόλη όπου προσωρινά θα φιλοξενηθούν ή να τον εξαπλώσουν λόγω συγχρωτισμού στην κλειστή δομή όπου θα μείνουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ