Αποκάλυψη: Δεν θερμομετρήθηκαν, ούτε πήραν δείγμα από επιβάτες που επέστρεψαν από το Λονδίνο! Τα 5 «γιατί» που ζητούν απαντήσεις

Must Read

Ένα γεγονός που -αν μη τι άλλο- προβληματίζει είναι η έλλειψη σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε η άφιξη το βράδυ του Σαββάτου έκτακτης πτήσης της Aegean Airlines από το Λονδίνο…

Για την ιστορία χθες, 5 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος έκτακτη πτήση της εταιρείας Aegean από το Λονδίνο. Το αεροσκάφος ήταν γεμάτο με Έλληνες οι οποίοι επαναπατρίστηκαν λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην Βρετανία.

Κατά την είσοδο των επιβατών στο αεροσκάφος τους δόθηκαν τα έντυπα στα οποία έπρεπε να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους στην Ελλάδα ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελεγχθούν μετά και την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών που έχει επιβληθεί για τους επιβάτες που έρχονται από χώρες του εξωτερικού.

Μέχρι εδώ όλα καλά!

Από εδώ και πέρα όμως αρχίζει το παράλογο. Και αυτό διότι ενώ οι επιστήμονες και οι αρμόδιοι φορείς ζητάνε συνέπεια, προστασία και έλεγχο, το κράτος και ο ΕΟΔΥ ήταν αυτοί που χθες το βράδυ καταπάτησαν όλες αυτές τις εντολές και προτροπές.

Και αυτό διότι:

  1. Τα έγγραφα που συμπλήρωσαν οι επιβάτες τα παρέλαβαν οι αεροσυνοδοί της Aegean και όχι κάποιος αρμόδιος των Ελληνικών αρχών κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων. (θα μπορούσε πολύ εύκολα να παραπέσει κάποιο από αυτά τα έγγραφα ή να μην έχει συμπληρωθεί με πραγματικά στοιχεία)
  2. Δεν έγινε θερμομέτρηση που είναι το πρώτο στοιχείο για να γίνει το απαιτούμενο τεστ κατά του κορωνοϊού.
  3. Δεν υπήρχε κανένας αρμόδιος από τον ΕΟΔΥ (τουλάχιστον δεν έγινε γνωστή η παρουσία του) ώστε ή κάποιος να τον πλησιάσει αν ένιωθε άσχημα ή αν αντιλαμβανόταν περίεργη όψη ή συμπεριφορά επιβάτη να ενεργοποιήσει το απαιτούμενο πρωτόκολλο.
  4. Οι επιβάτες δεν έδωσαν γενετικό υλικό (δηλαδή σάλιο, όπως έγινε προχθές στο ίδιο αεροδρόμιο) ώστε να γίνει το απαιτούμενο τεστ.
    και
  5. Δεν υπήρχε κανένα ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο για την περίπτωση της ανάγκης άμεσης διακομιδής.

Να σημειώσουμε ότι χθες Σάββατο γύρω στις 2 το ξημέρωμα που ξεκίνησαν οι επιβάτες να βγαίνουν το αεροδρόμιο ήταν άδειο και σε τίποτα δεν θύμιζε τις προηγούμενες εβδομάδες! Ακριβώς τα ίδια συνέβησαν και στη σημερινή πτήση British Airways BA-640.

Είναι τουλάχιστον εγκληματικό να μην υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τη στιγμή που οι αρμόδιοι γνώριζαν την άφιξη της συγκεκριμένης πτήσης και επίσης γνώριζαν ότι η Βρετανία είναι «κόκκινη ζώνη» από τη στιγμή που δεν είχαν παρθεί μέχρι πριν από τρία 24ωρα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των Βρετανών και των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα!

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο οι αρμόδιοι να απαντήσουν γιατί δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας και προστασίας σε ένα τόσο σοβαρό περιστατικό!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This