Στα πρόθυρα κατάρρευσης τα εποχικά καταλύματα! «Βροχή» οι ακυρώσεις, κίνδυνος να χαθεί το καλοκαίρι

Must Read

Στα πρόθυρα οικονομικής καταστροφής βρίσκονται τα εποχιακά καταλύματα, λόγω των επιπτώσεων της επέλασης του κορωνοϊού στη χώρα, με την απόφαση για λουκέτο μέχρι τέλος Απριλίου να αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα», καθώς, από καιρό είχε ξεκινήσει ένας καταιγισμός ακυρώσεων, ενώ, διάχυτος είναι ο φόβος ότι το ίδιο θα συμβεί και με εκείνες του καλοκαιριού.

«Νέκρωσε το Πάσχα!», δηλώνει γεμάτος απόγνωση ο Πάνος Πέττας, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στη Ζάκυνθο, ενός νησιού που κάθε χρόνο κατακλύζεται από τουρίστες, καθώς οι ακυρώσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Όπως είπε, δεν υπάρχει μεγάλο κύμα ακυρώσεων για την περίοδο του καλοκαιριού, ωστόσο είναι προετοιμασμένος για τα χειρότερα, αφού σε περίπτωση που δεν ανακοπεί ο ιός, οι ταξιδιώτες (που, στην πλειονότητά τους, έρχονται από την Ιταλία), θα αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους, αναφορικά με τις καλοκαιρινές διακοπές.

ξενοδοχειο ALEGRIA
Alegria Villas, Ζάκυνθος

Απογοητευμένη δηλώνει και η κυρία Τερέζα, ιδιοκτήτρια του «Kokklas Studios» στη Ζάκυνθο, η οποία κάνει λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις στο νησί. «Το 2020 δεν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για τον τουρισμό, δεδομένης της πτώχευσης γνωστής αεροπορικής εταιρίας, την οποία εκμεταλλεύτηκαν άλλες εταιρίες, για να αυξήσουν την τιμή των εισιτηρίων τους. Ωστόσο, μπροστά στο πλήγμα που δέχεται ο κλάδος μας από τον κορωνοϊό, αυτό δεν ήταν τίποτα!», είπε η κυρία Τερέζα.

ξενοδοχειο KOKLAS
Koklas Studios, Ζάκυνθος

Η υπεύθυνη του «Kokklas Studios», η οποία διαχειρίζεται συνολικά 40 ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί, χαρακτήρισε καταστροφική την κατάσταση την οποία βιώνει η Ζάκυνθος. «Προσωπικά, ως διαχειρίστρια ξενοδοχείων, όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχω βιώσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Οι ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν. Δεν είναι μόνο θέμα ακυρώσεων, αλλά και κρατήσεων. Από τον φόβο τους μην εξαπλωθεί ο ιός, οι τουρίστες, αφενός ακυρώνουν τις κρατήσεις που έχουν ήδη κάνει, αφετέρου αναβάλλουν τα σχέδιά τους για διακοπές, μέχρι να σταματήσουν τα κρούσματα».

Στον αντίποδα, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης που ανακοινώνονται παγκοσμίως για τον κορωνοϊό, οι ταξιδιώτες, ειδικά στην περίπτωση οικογενειών, επέλεγαν -μέχρι πριν από το λουκέτο στα ξενοδοχεία- καταλύματα περισσότερο «απομονωμένα», ούτως ώστε να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα.

Μάρτυρες μιας πρωτοφανούς τραγωδίας

Από την έξαρση του κορωνοϊού έχει πληγεί εξίσου και η Αθήνα, την οποία επιλέγουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ταξιδιώτες από την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα.

Η υπεύθυνη του ξενοδοχείου «Adam’s» στην Πλάκα τόνισε ότι πρόκειται για κατάρρευση της οικονομίας! «Τα τελευταία χρόνια ο Μάρτιος σήμαινε για το ξενοδοχείο μας 100% πληρότητα. Τώρα είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς τραγωδίας. Ελπίζουμε το Μάιο να αλλάξει η κατάσταση, διαφορετικά θα μιλάμε για ολική καταστροφή, τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με ένα ξενοδοχείο που λειτουργεί όλο τον χρόνο και απασχολεί μόνιμο προσωπικό. Περιμένουμε από την Πολιτεία να σταθεί δίπλα μας και να μη μας αφήσει να βυθιστούμε κι άλλο στην κρίση».

ξενοδοχειο ADAMS
Adam’s Hotel, Πλάκα

Το ίδιο θλιβερό σκηνικό επικρατεί και στο ξενοδοχείο «The Artist Athens». Η Ιωάννα Τζώρτζογλου, υπεύθυνη κρατήσεων της ξενοδοχειακής μονάδας, μίλησε για για τις καταστροφικές συνέπειες του κορωνοϊού. «Οι τουρίστες επικοινωνούν πανικοβλημένοι, προκειμένου να ακυρώσουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους».

ξενοδοχειο ARTIST
The Artist Athens, Αθήνα

Διαβάστε επίσης: Άριστα αντανακλαστικά απέναντι στον κορωνοϊό είχαν 7 στις 10 ελληνικές εταιρίες

Η αναστάτωση στον τουριστικό κλάδο κλιμακώνεται, με τις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας να αναμένουν ότι τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το 2020 θα είναι -με διαφορά- τα χειρότερα των τελευταίων ετών, σε περίπτωση που ο κορωνοϊός συνεχίσει να εξαπλώνεται με τον ίδιο ρυθμό.

Η Πολιτεία καλείται να σταθεί στο πλευρό τόσο των επιχειρηματιών, όσο και των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που βλέπουν να καταρρέει ο τουρισμός, που πάντα αποτελούσε βαρόμετρο για την οικονομία της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This