Πέμπτη 24/6/2021

«Χειρόφρενο» από τους ταξιτζήδες στην Πάτρα – Αρνήθηκαν να πάρουν επιβάτες από την Ιταλία

Κατεβασμένα ήταν το βράδυ του Σαββάτου τα ταξίμετρα πολλών ταξί της Πάτρας, οι οδηγοί των οποίων αρνήθηκαν να παραλάβουν τους ταξιδιώτες πλοίου που έφτασε στο λιμάνι από την Ανκόνα της Ιταλίας. Οι ταξιτζήδες είχαν εντολή από το σωματείο τους να μην πάρουν κούρσα τους επιβάτες του «Cruise Olympia», το οποίο κατέπλευσε χθες γύρω στις 8 μ.μ. και μετέφερε περισσότερους από 400 Έλληνες που ζουν ή φοιτούν στην Ιταλία.

Η εντολή ανέφερε πως οι επιβάτες, με το που πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος, θα έπρεπε να καταγραφούν από τις αρχές και να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών στα σπίτια τους.

Αρκετοί μετακινήθηκαν με τα αυτοκίνητά τους, όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν είχαν δικό τους μεταφορικό μέσο και θα χρειάζονταν ταξί για να τους μεταφέρει. Όμως, αυτό προϋπέθετε αναγκαστική καραντίνα και για τους ταξιτζήδες στα οχήματα των οποίων θα έμπαιναν, κάτι για το οποίο προνόησε το σωματείο τους.

Δείτε επίσης: Η Δήμητρα Βουλγαρίδη που εντοπίστηκε πρώτη με κορωνοϊό περιγράφει: «Ξεσπούσα σε λυγμούς από την αγωνία μου» (video)

Όπως ανέφερε το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί της Πάτρας, ζητήθηκε από τα μέλη του να μην προχωρήσουν στη μεταφορά των επιβατών από την Ιταλία, καθώς θα έμπαιναν και οι ίδιοι σε καραντίνα.

Μεταφέρθηκαν με λεωφορεία

«Η διοίκηση του Σωματείου, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, είναι κάθετα αρνητική για την εν λόγω μεταφορά κι αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την αποτροπή των συναδέλφων, γιατί σε κάθε περίπτωση θα κινδυνεύσουμε άμεσα εμείς οι ίδιοι, οι οικογένειές μας και όσοι έρθουν σε επαφή μαζί μας…», ανέφερε μεταξύ άλλων το Σωματείο στην ανακοίνωσή του.

Για τους επιβάτες που δεν είχαν μεταφορικό μέσο, λοιπόν, υπήρξε μέριμνα από τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών να μεταφερθούν με λεωφορεία, αφού θα έχουν ληφθεί πρώτα όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Όσον αφορά την αποβίβαση των επιβατών από το πλοίο και τη μεταφορά τους στους τόπους κατοικίας τους, ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών έλαβε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και στο λιμάνι βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ