Πέμπτη 24/6/2021

Ρεκόρ μηνυμάτων στο 13033 την πρώτη ημέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο μεγάλος αριθμός μηνυμάτων που έλαβε το 13033 δείχνει από τη μια ότι οι Έλληνες φάνηκαν «τυπικοί» με τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας, όμως στέλνοντας το μήνυμά τους, κυκλοφόρησαν κανονικά…

Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε στο mega, ότι την πρώτη ημέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ελήφθησαν 1.000.000 μηνύματα.

«Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Από αυτά το 2/3 ήταν έγκυρα. Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας. Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους».

Ο μεγάλος αριθμός μηνυμάτων υποδηλώνει ανησυχία για το κατά πόσο όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν πραγματικά ανάγκη να κυκλοφορήσουν, ακόμα κι αν φάνηκε ότι έχουν πειθαρχήσει στις οδηγίες αναφορικά με τα έγγραφα και την ενημέρωση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ