«Να επιταχθούν άμεσα τα ιδιωτικά εργαστήρια! Στέλνουμε 20 δείγματα στο ΑΧΕΠΑ και παίρνουμε αποτέλεσμα μόνο για τα 3!»

Must Read

Μία πολύ σοβαρή έκκληση έκανε ο πνευμονολόγος και βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ, Ζήσης Τζηκαλάγιας μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση που θα μπορούσε και να χαρακτηριστεί επιτακτική ανάγκη.

Μεταξύ άλλων ο επιστήμονας ζήτησε άμεσα να ληφθούν μέτρα με πρώτο την επίταξη των  ιδιωτικών εργαστηρίων διότι οι καθυστερήσεις των αποτελεσμάτων από τα δείγματα για τον κορωνοϊό καθυστερούν πάρα πολύ κάτι που μπορεί να προκαλέσει ένα ντόμινο και η κατάσταση να ξεφύγει.

Ο κύριος Τζηκαλάγιας  συμμετέχει ο ίδιος, ως γιατρός, στην μάχη κατά της επιδημίας, και μίλησε για τα προβλήματα που ο ίδιος αντιμετωπίζει στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

Μάλιστα, όπως είχε πει σε άλλες δηλώσεις του ο ίδιος, η περιοχή έχει πολύ περισσότερα από τα στατιστικά αναμενόμενα κρούσματα κορονοϊού.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε μεγάλη καθυστέρηση στο να έχουμε αποτελέσματα από τα δείγματα που στέλνουμε στο ΑΧΕΠΑ. Στέλνουμε 20 δείγματα και μας έρχονται μετά από 2-3 μέρες για 3 τεστ αποτελέσματα, τα άλλα δεν τα κάνουν. Πρέπει να βρεθεί λύση. Επιστρατεύοντας ίσως και όσα ιδιωτικά εργαστήρια έχουν τις προδιαγραφές. Αυτό είναι το μεγάλο μας θέμα. Όπως επίσης είναι μεγάλο πρόβλημα ότι δεν υπάρχει αφθονία υλικού, μέτρων προφύλαξης για τους υγειονομικούς… Πρέπει άμεσα να βρεθεί μία λύση».

Και αυτό είναι εμφανές όσο αυξάνονται τα κρούσματα και όσο μπαίνουμε στις κρίσιμες εβδομάδες της έξαρσης. Δηλαδή στην περίοδο όπου έχει περάσει το 14ημερο και πλέον εμφανίζονται τα κρούσματα που ξεκίνησαν πριν παρθούν τα αναγκαία μέτρα.

Παραγγελία ιαπωνικού αντιγριπικού

Προς το παρόν η Ελλάδα προχώρησε σε παραγγελία ιαπωνικού φαρμάκου για την αντιμετώπιση του κορονοϊου! Την αποκάλυψη έκανε, χθες, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα φάρμακα που δοκιμάζονται κατά της νόσου.

«Έχουμε κάνει παραγγελία και έχουμε εξασφαλίσει στοκ από το φάρμακο, ώστε να είναι διαθέσιμο στην περίπτωση που το χρειαστούμε» είπε.

Πρόκειται για αντιγριπικό φάρμακο το οποίο έχει αναπτύξει εταιρία του ιαπωνικού ομίλου Fujifilm και φέρεται ότι λειτουργεί αποτελεσματικά έναντι του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση την περασμένη Τρίτη.

Δραστική ουσία του φαρμάκου είναι η φαβιπιραβίρη, η οποία δρα ως αναστολέας της πολυμεράσης πολλών RNA ιών. Όπως εκτιμάται, εμποδίζει την αναπαραγωγή του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που σημαίνει ότι μειώνει και τη μεταδοτικότητα της νόσου. Το φάρμακο χρησιμοποιείται από τον Φεβρουάριο στην Ιαπωνία, σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This