Τετάρτη 23/6/2021

Κλειστά την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ – Δείτε το νέο ωράριο για τα καταστήματα τροφίμων

Κλειστά θα είναι την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων που έδωσε στη δημοσιότητα το νέο ωράριο των καταστημάτων τροφίμων που θα ισχύσει μέχρι την 25η Απριλιού.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 έως 21:00 και το Σάββατο από 07:00 έως 20:00.

Το νέο ωράριο τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Πέμπτη 26.03.2020 έως και το Σάββατο 25.04.2020.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης είχε προαναγγείλει από το πρωί το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ την Κυριακή,  λέγοντας πως: «δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν».

Για τη διατήρηση των λαϊκών αγορών ανοικτών, ο υφυπουργός είπε πώς αυτό έγινε «για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Μειώσαμε παραγωγούς και εμπόρους και απομακρύναμε τους πάγκους». Μάλιστα, υποστήριξε ότι εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, «το επόμενο βήμα είναι κλείσουν και οι λαϊκές».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ